Home » Administratie » În sfârșit, DAPPC Bârlad intervine în talcioc

În sfârșit, DAPPC Bârlad intervine în talcioc

După ani de zile în care talciocul din Bârlad, mutat în zona Unității Militare, a rămas uitat de autorități, de ieri, Direcția de Administrare a Piețelor Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC), administratorul talciocului, „a luat taurul de coarne”.

„Marți dimineață, o echipă de la Aquavas, cu care am încheiat contract, a început lucrările de racordare a grupului sanitar din talcioc la rețeaua de apă și canalizare publică a orașului. Valoarea devizului întocmit de SC Aquavas este de 20.000 lei, având ca termen de finalizare o lună. Atât cumpărătorii, cât și vânzătorii vor putea folosi această toaletă publică, ce va funcționa în condiții bune, fără ca dejecțiile să mai refuleze în perimetrul talciocului. De asemenea, de mâine, voi lua legătura cu conducerea SC CUP SA pentru a ne furniza servicii de descongestionare a talciocului, de eliberare a terenului, de toate acareturile vechi lăsate de izbeliște în ultimii ani. Am apelat la CUP pentru că societatea deține mijloace de ridicare a chioșcurilor și tarabelor. Evident, vom plăti contravaloarea serviciilor prestate. Vrem să igienizăm talciocul, eliminând toate lucrurile nefolositoare, astfel încât să ramână doar căsuțele din lemn, unde comercianții să poată să vândă în condiții civilizate.”, ne-a declarat Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad.

Acesta a mai spus că până la iarnă, talciocul va avea un alt aspect. Locul dughenelor va fi luat de chioșcuri din lemn, agreate și de comercianți, în urma discuțiilor cu aceștia. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: