Home » Politic » O nouă lege a sănătății, un nou sistem de sănătate

O nouă lege a sănătății, un nou sistem de sănătate

Cei mai mulți cetățeni se declară nemulțumiți de sistemul medical. De ce?

Foarte mulți români declară că au avut o experiență proastă directă cu spitalele, ori cineva apropiat a beneficiat de îngrijiri medicale neadecvate. Toate acestea duc la o cultură în care românii amână până în ultima clipă vizita la medic.

În ultimii 10 ani, mai multe spitale au fost închise. Spre exemplu, cetățenii din Negrești și zonele din împrejur nu mai au un spital în care să fie tratați, trebuind să străbată zeci de kilometri pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale.

Între timp, cei mai mulți dintre pacienți raportează faptul că li s-a cerut șpagă pentru a beneficia de tratamentele care li se cuveneau prin lege.

Dan Barna este convins că avem nevoie de o nouă lege a sănătății. O lege care să redea medicinei de familie rolul său esențial în orice sistem medical modern, o lege care să încurajeze competența, nu obediența în spitale și să reașeze sistemul de asigurări de sănătate pentru ca cetățenii chiar să beneficieze de servicii în schimbul contribuției lor. De asemenea, avem nevoie de o Strategie de Resurse Umane care să ofere medicilor posibilități reale de dezvoltare profesională în țară. Implementarea unei Strategii Naționale de Resurse Umane în sănătate este o atribuție directă a președintelui și va fi una din direcțiile mandatului de președinte a lui Dan Barna.

O altă prioritate pentru Dan Barna și viitoarea majoritate parlamentară este începerea construcției spitalelor regionale. Cetățenii județului Vaslui vor fi printre beneficiarii unui spital regional construit în Iași, unde ar putea beneficia de îngrijiri medicale de ultimă generație. Incompetența guvernului PSD a blocat construirea spitalelor regionale prin incapacitatea de a accesa sumele din fonduri europene, puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Cu o nouă lege a sănătății și cu o nouă Strategie Națională de Resurse Umane, sistemul medical românesc poate beneficia de dezvoltarea ultimelor tehnologii, implementarea unui sistem informatic care funcționează, precum și acces la tratamente de ultimă generație. Astfel, românii nu ar mai fi nevoiți să caute medicamente sau tratamente peste hotare, pentru că sistemul pe care l-au susținut financiar ani la rândul nu este capabil să le ofere sprijinul adecvat.

Pentru un sistem medical modern, votăm Dan Barna pe 10 noiembrie.

Material de propaganda electorală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: