Home » Administratie » Bârlădeni, pregătiți-vă pentru o nouă „eră” a salubrității!

Bârlădeni, pregătiți-vă pentru o nouă „eră” a salubrității!

În curând, la Bârlad vor exista mai multe amplasamente destinate depozitării deșeurilor vegetale și stradale rezultate în urma activităților de salubrizare a străzilor.

Conform prevederii articolului 54 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Salubrizare de pe teritoriul municipiului Bârlad, „colectarea reziduurilor stradale rezultate din activitatea de măturat manual se va face în recipiente acoperite, amplasate în condiții salubre, în spații special amenajate. Se interzice depozitarea temporară a reziduurilor stradale, între momentul colectării și cel al transportului, direct pe sol sau în saci depuși pe trotuare, scuaruri, spații verzi ori altele asemenea.”

Prin urmare, S.C. CUP S.A. a solicitat aprobarea locațiilor în care vor fi amplasate recipiente speciale pentru colectarea deșeurilor vegetale și stradale rezultate din activitățile de salubrizare a străzilor. Astăzi, în Ședința de Consiliu Local, va fi supus spre aprobare legislativului local acest proiect care vizează amenajarea la Bârlad a unor spații destinate depozitării acestui tip de deșeuri. CUP a solicitat și stabilit un număr de 40 de locații pentru deșeuri stradale, situate pe tot teritoriul orașului, în parcuri, Grădina Publică, în asociații, de la nord până în sudul orașului. Toate cele 40 de amplasamente vor fi folosite de S.C. CUP pentru a depozita gunoiul vegetal colectat de la case și blocuri.

Dacă în privința deșeurilor de la case situația este rezolvată, în privința ridicării deșeurilor vegetale din asociațiile de proprietari, lucrurile nu stau tocmai cum ar trebui. Deși CUP a cerut conducerilor asociațiilor de proprietari să stabilească puncte de colectare pentru deșeurile vegetale, doar o parte s-a conformat în acest sens. Dacă reprezentanții asociațiilor de proprietari nu vor înțelege că trebuie să comunice CUP care sunt punctele alese pentru depozitarea deșeurilor vegetale, atunci societatea nu va ridica gunoiul din respectivele asociații de proprietari. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: