Home » Administratie » Vasile Pavăl trage un semnal de alarmă: noul Guvern să nu blocheze investițiile!

Vasile Pavăl trage un semnal de alarmă: noul Guvern să nu blocheze investițiile!

de Dănuț CIOBANU

Autoritățile locale din municipiul Vaslui se așteaptă ca schimbarea Guvernului să nu afecteze derularea investițiilor. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că orașul are foarte multe proiecte demarate și se așteaptă la o continuitate a investițiilor. Este vorba despre șoseaua de centură, patinoarul, bazinul de înot, stadionul etc. Primarul a declarat că își va termina mandatul și se va lupta în continuare pentru comunitate. Cât privește participarea în alegeri pentru un nou mandat, Pavăl a spus că va anunța din timp dacă va mai candida.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus la conferința de presă organizată ieri, că se așteaptă ca schimbarea Guvernului României să nu afecteze negativ capitolul investiții. El a enumerat o serie de proiecte foarte importante care sunt în diferite stadii de pregătire și care au o importanță capitală pentru comunitatea locală.

„Nu mă va clinti nimeni și nimic, eu rămân un om al comunității. Speranța mea este că proiectele pe care le-am pornit nu vor fi blocate, odată cu numirea noului Guvern la Palatul Victoria. Sper că cine va fi la București va duce mai departe obiectivele demarate„, a precizat Pavăl.

Printre investițiile amintite se numără construirea bazinului de înot, proiect care se află în analiză financiară și într-o lună ar urma să fie desemnat câștigătorul licitației de execuție. Un al proiect important vizează construirea unui stadion la standarde europene pe strada Hușului. De asemenea, autoritățile locale derulează un proiect privind construirea unor locuințe de serviciu prin ANL. Licitația de proiectare plus execuție la acest proiect a fost câștigată de firma Elitconstruct din Negrești și ar urma ca din prima jumătate a anului viitor să înceapă construirea celor 20 de apartamente. O altă investiție care este în atenția autorităților locale privește construirea unei șosele de centură. Pe acest proiect se lucrează la proiectare, iar în primul trimestru al anului 2020 urmează să fie aprobat studiul de fezabilitate.

Proiecte pe apă și canal

Un al program de impact la nivel local care este format din trei componente privește extinderea și modernizarea sistemului de apă și canal. La primul proiect finanțat prin fonduri europene se lucrează, în prezent, în zona Moara Greci, pe strada Ion Adam, iar de anul viitor se va trece la execuția lucrărilor în centrul orașului Vaslui, pe străzile Traian și Călugăreni. A doua etapă a programului de apă și canal are în vedere construirea unor stații de pompare a apei potabile, construirea de rezervoare pentru stocarea apei pe Delea pentru creșterea presiunii în sistemul de alimentare etc. Licitația de execuție este în derulare, fiind înscrisă o firmă din Italia.

Al treilea proiect al programului se adresează străzilor care nu au fost prinse în celelalte proiecte, urmând să fie extinse instalațiile de apă și canalizare.

Atenție la proiectele europene!

La fel se importante pentru municipiul Vaslui sunt și proiectele accesate cu fonduri europene nerambursabile. Din cele șapte proiecte depuse pe Axa 4 din cadrul POR 2014-2020 au fost semnate contractele de finanțare pentru grădiniță, creșă și locuințele sociale din zona Rediu. Autoritățile locale așteaptă semnarea contractelor și pentru restul proiectelor: extinderea rețelelor de transport local și achiziționarea de autobuze ecologice, construcția unui depou, precum și extinderea parcului Copou. Primăria Vaslui s-a interesat la ADR Nord Est și la București pentru ca și aceste proiecte să se semneze contracatele de finanțare, iar procedurile să meargă mai departe.

„Nu mi-am pierdut încrederea. Așteptăm învestirea Guvernului pentru a vedea că lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Îmi voi duce mandatul la capăt, luptând pentru municipiul Vaslui. Vor fi probleme, dar nu plec niciunde. Alternanța la putere este normală într-un regim democratic, nu vei sta veșnic la putere. Prin această rotire să se rezolve principalele probleme ale unei comunități, să se dezvolte și să fie asigurat un trai decent oamenilor. Voi anunța la timp, dacă voi mai candida pentru un nou mandat”, a încheiat Vasile Pavăl.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: