Social

Structuri comunitare consultative, pentru susținerea copiilor din mediul rural

Ieri, în municipiul Vaslui, Fundația World Vision România – Biroul zonal Iași&Vaslui a organizat o dezbatere care a marcat finalul proiectului ”Consolidarea capacității ONG-urilor și a autorităților publice de a elabora și transmite propuneri alternative la politicile publice din domeniul asistenței sociale în vederea reglementării normelor de funcționare și definirii regimului juridic al Structurilor Comunitare Consultative”.

La discuții au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, asistenți sociali din mai multe localități alți invitați. Proiectul dispune de finanțare europeană prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și se implementează în mai multe zone din România, printre care și județul Vaslui.

”Problemele unei comunități sunt cel mai eficient rezolvate la nivel local, atunci când toate persoanele cu putere de decizie sau influență se implică în mod real. De aceea, este esențială participarea activă la procesul de luare a deciziilor a structurilor comunitare consultative, grupuri informale, constituite din lideri formali și informali ai comunității. Din aceste structuri pot face parte primarul, directorul de școală, medicul, polițistul și alte persoane interesate de la nivelul comunității”, a spus Remus Ifrim, responsabilul de proiect.

Structurile comunitare consultative sunt foarte importante la nivelul județului Vaslui, cu precădere în mediul rural, unde există foarte multe provocări de ordin social. Multe persoane de la sate se confruntă cu un grad ridicat de sărăcie, mulți copii abandonează cursurile școlare, merg fără să se hrănească la școală etc.

”Avem în vedere toate aceste situații pe care le aducem în discuție. Aceste structuri au ca preocupare bunăstarea copilului din mediul rural, identificarea problemelor cu care se confruntă persoanele vulnerabile. Ne interesează cadrul legal pentru a eficientiza aceste structuri, care sunt actorii sociali importanți din aceste entități etc”, a mai adăugat Remus Ifrim.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button