Doctoriță italiană prinsă la mijloc între jurământ și frica de a transmite coronavirusul: „De ce fac asta?”Otopeanu Cristian
O doctoriţă italiană care tratează oamenii de coronavirus îndură un calvar. Este prinsă la mijloc între jurământul pe care l-a depus pentru a vindeca bolnavii și teama că ar putea infecta tocmai propria familie, potrivit unui material publicat de agenţia Reuters.
Cecilia Bartalena (35 de ani) lucrează la secția de urgență a Spitalului Cisanello din Pisa, oraşul italian renumit pentru celebrul turn care a fost finalizat la aproximativ 25 de ani după ce ciuma a făcut ravagii în Europa.
Femeia nu se consideră un erou și nu se teme să spună că îi este frică.
De fiecare dată când intră în secția dedicată pacienţilor cu coronavirus, care este închisă de restul spitalului, se întreabă: „De ce fac asta?”
„Cu siguranță nu pentru bani”, a spus femeia, pentru Reuters.
„O fac pentru pacienți, pentru că nu au de ales. O fac doar pentru ei și, de asemenea, pentru toți ceilalți colegi ai mei. Nu suntem eroi. Şi nouă ne este frică”, a adăugat Cecilia Bartalena.
Apoi, s-a referit la propria familie, la fetiţa de patru ani şi la soţul ei,
„Dacă Petra (n. red. fetiţa de patru ani) mă îmbrățișează, mă îngrozeşte faptul că după 15 zile se poate îmbolnăvi. Sau dacă îl aud pe Lorenzo (n. red. soţul ei) tușind, cred că este vina mea”, a mărturisit doctoriţa în vârstă de 35 de ani.
Când vin acasă de la spital, fac un duș, dar nu mă simt curată, nu mi se pare niciodată suficient
Cecilia Bartalena, doctoriţă în Pisa, 35 de ani:
„Dacă întâlnesc pe cineva pe stradă, mă tem. Dacă întâlnesc un vecin în timp ce cobor scările, fug”, a mai povestit femeia calvarul prin care trece.
Italia este prima ţară din lume în privinţa numărului morţilor cauzaţi de infecţia cu coronavirus (peste 16.000), urmată de Spania (peste 13.000) şi Statele Unite (aproape 11.000).