ArtsCultureLocal

Constantin Mardare, la prima expoziție personală pe simezele Galeriei „N. N. Tonitza” din Bârlad

Galeria de artă „N. N. Tonitza” din Bârlad își deschide porțile pentru a treia oara de la începutul pandemiei. După o perioadă în care spațiul a fost folosit pentru încasarea taxei de salubritate, Galeria a fost redată circuitului cultural bârlădean. Expoziția „Flori și chip în culoare”, care poate fi vizionată începând de astăzi, este organizată la inițiativa artiștilor plastici bârlădeni, Primăria fiind cea care pune la dispoziție spațiul.

Artiștii plastici au solicitat Primăriei și suma de 1.200 lei, pentru rame și alte cheltuieli curente, dar unii consilieri nu au fost de acord, întrucât momentul ales pentru evenimentul cultural li s-a părut nepotrivit, fiind organizat în plină campanie electorală. Așadar, cel care a suportat toate cheltuielile cu această expoziție este chiar artistul plastic Constantin Mardare, autorul lucrărilor panotate pe simezele Galeriei.

Expoziția cuprinde 31 de lucrări, din care 17 portrete și 14 picturi cu teme florale, pe care artistul le-a realizat pe parcursul ultimului an.

„Sper ca lucrările mele să încânte ochiul și sufletul bârlădenilor, care în această perioadă nu prea au avut ocazia să participe la evenimente culturale. Nu va fi un vernisaj, din motive de siguranță a sănătății. Cei care vor dori sa vadă expoziția vor purta mască și vor intra pe rând în galerie într-un număr mic, astfel încât să poată fi păstrată distanța fizică. E bine ca această Galerie să fie deschisă publicului, e un loc binecuvântat, în care ne încărcăm pozitiv și în vremuri mai puțin plăcute, dar trebuie să fim responsabili și să respectăm condițiile impuse din cauza pandemiei.”, ne-a declarat Constantin Mardare.

Expoziția „Flori și chip în culoare” va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii.

Constantin Mardare este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, secția Pedagogia artei, după care a absolvit cursuri de master în pictură murală. Lucrează ca terapeut ocupațional în cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” și conduce un cerc de pictură în cadrul acestui complex. Este autorul zecilor de picturi cu scene din povești și desene animate, de pe pereții grădinițelor din Bârlad, al picturilor cu scene istorice de pe pereții Centrului de Zi din cadrul aceluiași complex, dar și cel care a pictat icoanele ce înnobilează capela din curtea DGASPC Vaslui. (M.N.)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button