AdministratieLocal

Se închid restaurantele și cafenele din Vaslui, Bârlad și Huși. Purtarea măștii devine obligatorie în jurul unităților de învățământ

Activitatea în incinta restaurantelor și cafenelelor din cele trei municipii ale județului se suspendă începând de joi, potrivit unei hotărâri luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din cauza depășirii ratei de infectare de 1,5 la mia de locuitori. De asemenea, de pe 8 octombrie va deveni obligatorie purtarea măștii în jurul unităților de învățământ pe o rază de 20 de metri. Măsurile vor fi aplicabile pentru o perioadă de două săptămâni. 
Motivat de faptul că în perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63, în perioada 08 – 22.10.2020 se închide la nivelul municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui:
1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
2. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi.
3. în situaţia în care se află operatorii economici prevăzuţi la pct. 1 şi 2 se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
4. activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși, judeţul Vaslui este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel„, se arată în hotărârea CJSU Vaslui.
Tot în aceeași decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a mai hotărât ca toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru. (Ionuț PREDA)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button