National

Conform MAE, până în acest moment 127 de români au cerut să fie repatriați

De teama noii variante Omicron, tot mai mulți români aflați în Maroc cer ajutor pentru a se întoarce acasă. Ministerul Afacerilor Externe a informat că, până la acest moment, pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite de către misiunea diplomatică de la Rabat, 127 de cetăţeni români au cerut să fie repatriaţi.

De asemenea, „prin coordonarea pe linie consulară realizată de către Ambasada României la Rabat cu Delegaţia UE şi misiunile celorlalte state membre UE acreditate în Maroc, vor fi preluaţi pe zborul de repatriere şi 53 cetăţeni europeni (15 polonezi, 13 croaţi, 10 maghiari, 4 bulgari, 3 germani, 3 greci, 2 sloveni, 2 lituanieni şi un austriac)”, mai precizează instituţia.

„MAE continuă demersurile pentru organizarea zborului de repatriere a cetăţenilor români blocaţi în Maroc, organizat în conformitate cu deciziile recent adoptate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la nivelul Guvernului. Până la acest moment, pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite de către misiunea diplomatică de la Rabat, 127 de cetăţeni români au cerut să fie repatriaţi. De asemenea, prin coordonarea pe linie consulară realizată de către Ambasada României la Rabat cu Delegaţia UE şi misiunile celorlalte state membre UE acreditate în Maroc, vor fi preluaţi pe zborul de repatriere şi 53 cetăţeni europeni (15 polonezi, 13 croaţi, 10 maghiari, 4 bulgari, 3 germani, 3 greci, 2 sloveni, 2 lituanieni şi un austriac). Ambele liste de pasageri (români şi străini) au un caracter provizoriu, urmând a fi finalizate şi transmise operatorului aerian până în dimineaţa zilei de 2 decembrie 2021”, arată comunicatul de presă al MAE.

MAE reiterează apelul adresat cetăţenilor români aflaţi temporar în Maroc şi care se gasesc în imposibilitatea de a identifica un zbor de întoarcere în ţară, de a contacta reprezentanţii Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75, conchide sursa menţionată.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button