Home » National » Alertă InfoCons ! Un plic de răceală poate conține până la 87% zahăr !

Alertă InfoCons ! Un plic de răceală poate conține până la 87% zahăr !

 

Cu toții suntem , din când în când, încercați de răceli ori gripe și în acele momente , căutăm o soluție prin care să ne recăpătăm puterile , iar plicul de răceală pare că ar putea să ne rezolve problema . Însă , un plic împotriva răcelii conține până la 12,6 grame de zahăr , altfel spus, consumăm echivalentul a două lingurițe și jumătate de zahăr .

Până la 87% zahăr într-un plic de răceală ! 

Un plic împotriva răcelii poate conține pâna la 87% zahăr , media fiind 36% , în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs .

Un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri !

Un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri . În medie ,  un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri . Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100 E104 ( galben de quinoleină ), E110 ( aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici ), E330 ( aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate ), E331 ( citrat de sodiu ), E950 ( aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor ) și E951 ( aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă ).

Același studiu arată că un plic de răceala poate conține până la 135,8 mg de sodiu . În medie , un asemenea plic conține 53,6 mg de sodiu ( 0,0536 g ), în condițiile în care pe unele etichete nu era prezentă această informație .

Noi , consumatorii , avem datoria de a citi etichetele produselor înainte de achiziționare, pentru a ști exact ce consumăm ! Data viitoare , trebuie să ne gândim de două ori înainte dacă vrem să ne vindecăm cu sau fără o cantitate exagerată de zahăr și  E-uri !

„Suntem în perioada de viroze și de gripă , avem chiar o epidemie de gripă . Dar oare gripa și răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr , sare sau diferite E-uri ? Sau ar trebui să luăm niște medicamente care să ne ajute cu adevărat ? Haideți să citim cu atenție eticheta și să înțelegem că este posibil să cumpărăm zahăr , sare și E-uri , la un preț extrem de mare , când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun , o culoare nu atât de atrăgătoare , nu atât de dulci , dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie . Noi am citit pentru voi eticheta și este simplu și pentru voi : puteți scana codul de bare cu aplicația gratuită InfoCons și alegeți ceea ce doriți , gestionându-vă banii cu cap .”

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*