Home » Administratie » Noi vrem asfalt! Acesta este mesajul cu care alegătorii îi întâmpină pe primari pe ulițele satelor

Noi vrem asfalt! Acesta este mesajul cu care alegătorii îi întâmpină pe primari pe ulițele satelor

de Dănuț CIOBANU 

Mulți primari din județul Vaslui așteaptă anul 2023 cu un interes deosebit. Edilii au finalizat partea de documentație la mai multe proiecte și sunt în legătură directă cu Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractele de finanțare. Cum anul curent a fost destul de sărac în investiții, populația pune presiune pe autpritățile locale să deblocheze situația. 

„Noi am dat toate clarificările. Așteptăm semnarea contractelor de finanțare și în același timp constructorii să se apuce de treabă, pentru că oamenii își doresc foarte multe modernizarea drumurilor. Noi avem prin Programul Națioal de Investiții de asfaltat 9,3 kilometri de drumuri, iar prin Compania Națională de Investiții 2,6 kilometri de drumuri. Oriunde merg în comună oamenii îmi spun hotărâți că vor asfalt!”, spus Constantin Galeru, primarul comunei Oltenești.

De altfel, una din doleanțele primarilor formulate în acest an a fost urgentarea implementării Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Eduard Cazacu, primarul orașului Murgeni, spunea că în ceea ce privește acest program lucrurile se mișcă foarte greu.

„Vă dați seama că va mai dura doi ani de zile până vom finaliza din aceste proiecte. Oamenii au devenit nerăbdători și e normal. Se uită la alte localități, dar după Revoluție nu prea a adus niciun plus la noi în zonă. În anii 1980 Murgeniul avea industrie, dar după aceea s-au construit foarte puține proiecte. E trist! E o evoluție înceată cu acest program, de multe ori foarte înceată”, a spus Eduard Cazacu.

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*