LocalSocial

Din data de 1 iunie 2023 se instituie noile taxe de salubrizare! Financiar Urban SRL se ocupă de salubritate în municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Începînd din data de 1 iunie 2023, în municipiul Vaslui se stabilește taxa de salubrizare datorată de utilizatorii casnici la nivelul de 11 lei/persoană/lună. Consilierii locali vor aproba în ședința din această săptămână, dacă pentru utilizatorii non­casnici care nu au contract de salubrizare, taxa rămâne la nivelul de 517 lei/tonă sau va crește la 560 lei/tonă. În municipiul Vaslui activitatea de colectare și transport a deșeurilor este realizată de S.C. Financiar Urban SRL, pe o durată de 8 ani.

La ultima ședință a Consiliul Local (CL) Vaslui, s-a decis actualizarea nivelului taxei speciale de salubrizare datorată de utilizatorii casnici la nivelul de 11 lei/persoană/lună.

Reamintim că în şedinţa din data de 27 aprilie 2023 CL Vaslui nu a aprobat majorarea taxei de salubrizare la 12 lei/persoană/lună, în cazul utilizatorilor casnici. Prin urmare, urmează ca nivelul acesteia să fie menţinut la nivelul de 11 lei/persoană/lună.

De asemenea, a fost adoptată și reglementarea şi instituirea taxei specială de salubrizare şi pentru utilizatorii non­casnici în municipiul Vaslui, care nu au contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare desemnat de ADIV la nivelul de 517 lei/tonă.

Pentru ședința CL Vaslui din această săptămână se propune actualizarea începând cu 1 iunie 202 a taxei speciale de salubrizare în cazul utilizatorilor non-casnici, care nu au contract de salubrizare încheiat cu operatorul de salubrizare desemnat, la nivelul de 560 lei/tonă.

Proiectul „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” a beneficiat de o finanțare de aproximativ 40 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013. La finalizarea exercițiului bugetar europen 2007-2013, lucrările nefinalizate din cadrul proiectului și plățile pentru obiectivele de investiții realizate au fost fazate pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Lucrările nefinalizate și plățile fazate pe POIM 2014-2020 s-au ridicat la suma de 23.818.734 lei. La această dată, proiectul este realizat în proporție de 100%.

Pe lângă groapa ecologică, proiectul european mai conține alte două contracte de lucrări care au vizat construcția a patru stații de transfer la Vaslui (capacitate de 48.087 tone/anual), Bârlad (capacitate de 40.149 tone/anual), Huși (capacitate de 20.331 tone/anual) și Negrești (capacitate de 9.573 tone/anual).

La nivelul județului Vaslui au fost înființate 5 zone de colectare a deșeurilor: Negrești, Vaslui, Bârlad, Huși, Roșiești.

Activitatea de colectare și transport este realizată în baza următoarelor contracte de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale:

pentru Lotul 1 Negrești – contract încheiat între ADIV și S.C. Domighian’s Park SRL, pe o durată de 5 ani;

pentru Lotul 2 Vaslui – contract încheiat între ADIV și S.C. Financiar Urban SRL, pe o durată de 8 ani;

pentru Lotul 3 Huși – contract încheiat între ADIV și S.C. Urbana SA, pe o durată de 5 ani;

pentru Lotul 4 – Bârlad – contract încheiat între ADIV și S.C. Urbana SA, pe o durată de 8 ani;

pentru Lotul 5 Roșiești – contract încheiat între ADIV și SC Financiar Urban SRL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button