Home » Invatamant » Naționala de astronomie, „rezervată” bârlădenilor

Naționala de astronomie, „rezervată” bârlădenilor

Toți elevii care vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică sunt din Bârlad.

 Bârlădenii au un motiv de mândrie: toate locurile alocate județului Vaslui pentru etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică au fost ocupate de elevi din Bârlad. Este vorba despre patru seniori (clasele IX-XII) și un junior (clasele VI-VIII). Seniorii sunt Cristina Clisu (locul I la faza județeană), Tiberiu Micu (I), Nicolae Vlad Micu (II) și Anca-Mălina Panaghie (II). Toți învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și sunt pregătiți de profesorii Mirela Silvia Petrea și Cătălin Angheluță. La categoria juniori, s-a calificat Ada Rotaru (locul I), de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, membră a Asociației Astronomice „Sirius” și îndrumată de profesorul Ioan Adam.

Elevii care au trecut în etapa următoare vor trebui să facă față cu brio atât probei practice, cât și celei observaționale, programate pentru perioada 12-16 aprilie, la Brașov.

„Aceasta este o disciplină ce conține materie în afara programei școlare. Este un efort suplimentar deosebit atât din partea elevilor, cât și a profesorilor. În acest an, faza internațională a olimpiadei se va desfășura în România. Competiția va avea loc la Suceava, pe 10 august, când se vor întrece elevii cei mai bine pregătiți din întreaga lume. Sperăm ca autoritățile noastre să-și dea seama că trebuie investit în dotări pentru ca tot mai mulți elevi să fie atrași spre acest subdomeniu al fizicii”, ne-a declarat Irina Dumitrașcu, inspector școlar pentru disciplinele fizică-chimie.

Toți elevii care vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică sunt din Bârlad.  Bârlădenii au un motiv de mândrie: toate locurile alocate județului Vaslui pentru etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică au fost ocupate de elevi din Bârlad. Este vorba despre patru seniori (clasele IX-XII) și un junior (clasele VI-VIII). Seniorii sunt Cristina Clisu (locul I la faza județeană), Tiberiu Micu (I), Nicolae Vlad Micu (II) și Anca-Mălina Panaghie (II). Toți învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și sunt pregătiți de profesorii Mirela Silvia Petrea și Cătălin Angheluță. La categoria juniori, s-a…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

About Mihai Vasile