Home » Invatamant » “Cunoaște-te ca cetățean european!”

“Cunoaște-te ca cetățean european!”

Asociația de inițiative locale «Roman 2002» a derulat, în parteneriat cu județele din Regiunea Nord-Est, seminarul “Cunoaște-te ca cetățean european!”, la care au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Vaslui.

Asociația de inițiative locale «Roman 2002» a organizat seminarul «Cunoaște-te ca cetățean european!”, în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul «Tineret în Acțiune». Evenimentul s-a desfășurat pe durata a șase zile, cu participarea a 27 de tineri, reprezentați ai celor șase consilii județene din Regiunea Nord-Est, care, prin utilizarea metodelor work-shop, lucru în echipă, mese rotunde și dezbateri, și-au întărit rețeaua de parteneriate la nivelul zonei și au crescut gradul de informare în ceea ce privește cetățenia europeană, valorile și drepturile asociate acesteia.

În urma seminarului, participanții vor organiza în fiecare județ din Regiunea Nord-Est acțiunea “Sunt cetățean european!”, care se va desfășura în aceeași zi și la aceeași oră în cele șase reședințe de județ. Aceasta are ca scop informarea locuitorilor celor șase reședințe de județ cu privire la cetățenia europeană – drepturi și obligații. Participanții le vor solicita trecătorilor să răspundă la întrebările din chestionarul “Sunt cetățean european!”. Rezultatele vor fi interpretate și prezentate de către un sociolog, care va stabili care este nivelul cunoștințelor referitoare la cetățenia europeană și drepturile asociate acesteia.

La finalul proiectului, pentru menținerea legăturii cu tinerii participanți la seminar, dar și pentru mărirea numărului de beneficiari, va fi lansat concursul „Cetățenia europeană în imagini”, care constă în realizarea câte unui film în care să se prezinte ceea ce înseamnă cetățenia europeană. Vor fi selectate cele mai bune 20 de pelicule, iar tinerii selectați vor participa la o întâlnire de o zi, organizată la Roman, prilej cu care vor fi prezentate filmele și vor fi desemnați câstigatorii.

Din partea Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Vaslui au participat: Iustina Tătaru, reprezentant al Colegiului Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, Emanuela Maftei, director al departamentului Concursuri școlare și extrașcolare în cadrul CJE și reprezentant al Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, Georgiana Crețu, senior în cadrul CJE și reprezentant al Liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Asociația de inițiative locale «Roman 2002» a derulat, în parteneriat cu județele din Regiunea Nord-Est, seminarul “Cunoaște-te ca cetățean european!”, la care au participat și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Vaslui. Asociația de inițiative locale «Roman 2002» a organizat seminarul «Cunoaște-te ca cetățean european!”, în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul «Tineret în Acțiune». Evenimentul s-a desfășurat pe durata a șase zile, cu participarea a 27 de tineri, reprezentați ai celor șase consilii județene din Regiunea Nord-Est, care, prin utilizarea metodelor work-shop, lucru în echipă, mese rotunde și dezbateri, și-au întărit rețeaua de parteneriate la nivelul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile