Home » Social » „Fantezii de vară” – un succes

„Fantezii de vară” – un succes

A XI-a ediție a Festivalului de dans „Fantezii de vară” a fost catalogata de participanți, organizatori dar și de public, drept o reușită. Trofeul festivalului a ajuns la Ploiești, localitate reprezentată de trupele „Itnilis” și „Airlines”, cu dans contemporan și dans clasic.

Pe lângă trofeul festivalului, juriul a acordat și Marele Premiu, pe categorii de vârstă.

Marele Premiu pentru clasele I-IV a revenit formației de dans din Focșani, la clasele V-VIII a fost câștigat de dansatorii din Târgu Ocna, iar marele premiu pentru clasele IX-XII a rămas acasă, la Bârlad, fiind adjudecat de trupa de dans a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

A fost greu, dar a ieșit totul foarte bine. Îmi place să organizez astfel de concursuri și mă bucur că, de la an la an, numărul celor care ne sprijină este tot mai mare. Au câștigat cei mai buni. Trupa pe care o îndrum nu a participat în concurs pentru că așa mi se pare fair-play. Este frumos să câștigi premii la concursuri organizate de alții, așa cum s-a întâmplat cu trupa «Splendid»”, ne-a declarat Monica Moraru, cea care a înființat acest festival.

Ea a mai spus că trupa „Splendid”, care a obținut nenumărate premii naționale și internaționale, s-a destrămat, în cea mai mare parte. Copiii de ieri au plecat anul acesta la facultate și inevitabilul s-a produs, dar cu siguranță, trupa se va reface.

Drept mulțumire pentru anii petrecuți mai mult la repetiții decât acasă, familia „Splendid” a reușit să-și surprindă instructoarea de dans cu un film dedicat acesteia, pentru toată munca depusă în numele artei dansului.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă seară, la Centrul de Afaceri din Bârlad.

Ediția a XI-a a „Fanteziilor de vară” a reunit 1200 de participanți din 50 de localități ale țării. Organizatorii evenimentului au fost Inspectoratul Școlar Vaslui, Clubul Elevilor din Bârlad, școli și grădinițe din Bârlad, în colaborare cu Primăria Bârlad.

Mihaela NICULESCU

A XI-a ediție a Festivalului de dans „Fantezii de vară” a fost catalogata de participanți, organizatori dar și de public, drept o reușită. Trofeul festivalului a ajuns la Ploiești, localitate reprezentată de trupele „Itnilis” și „Airlines”, cu dans contemporan și dans clasic. Pe lângă trofeul festivalului, juriul a acordat și Marele Premiu, pe categorii de vârstă. Marele Premiu pentru clasele I-IV a revenit formației de dans din Focșani, la clasele V-VIII a fost câștigat de dansatorii din Târgu Ocna, iar marele premiu pentru clasele IX-XII a rămas acasă, la Bârlad, fiind adjudecat de trupa de dans a Liceului Teoretic „Mihai…

Review Overview

User Rating: 3.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile