Home » Administratie » Inundațiile au distrus județul

Inundațiile au distrus județul

Pagubele provocate de inundații în județul Vaslui, în urma ploilor torențiale căzute în ultima perioadă, depășesc 23,7 milioane de lei, 24 de case fiind distruse sau avariate, 305 kilometri de drum și 57 de poduri și podețe fiind afectate și 1.577 de hectare de culturi fiind inundate.

Potrivit situației centralizate de Prefectura Vaslui, 85 de localități din județ au fost afectate de inundații în ultima lună, valoarea totală a pagubelor provocate depășind 23,7 milioane de lei.

Pe lângă cele 24 de case și 19 anexe gospodărești distruse sau avariate, cu șase persoane sinistrate, precipitațiile abundente au afectat 305 kilometri de drumuri județene sau comunale, precum și 57 de poduri sau podețe, unele dintre acestea fiind distruse în totalitate.

De asemenea, inundațiile au afectat și un sistem de alimentare cu apă, din comuna Zorleni, și culturile agricole de pe 1.577 hectare de teren.

Cele mai afectate comune au fost Zăpodeni, cu pagube de 7,7 milioane de lei, Lipovăț – 3,1 milioane de lei, Iana – 2,7 milioane de lei, Ivănești – 2,1 milioane de lei și Zorleni, cu 1,5 milioane de lei. Acestora li se adaugă municipiul Huși, unde au existat distrugeri în sumă de 1,5 milioane de lei.

Odată cu evaluarea pagubelor și centralizarea datelor, Prefectura Vaslui a solicitat un sprijin financiar de 14,5 milioane de lei de la Fondul „Solidaritatea” al Uniunii Europene, pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri și poduri afectate de inundații.

Pagubele provocate de inundații în județul Vaslui, în urma ploilor torențiale căzute în ultima perioadă, depășesc 23,7 milioane de lei, 24 de case fiind distruse sau avariate, 305 kilometri de drum și 57 de poduri și podețe fiind afectate și 1.577 de hectare de culturi fiind inundate. Potrivit situației centralizate de Prefectura Vaslui, 85 de localități din județ au fost afectate de inundații în ultima lună, valoarea totală a pagubelor provocate depășind 23,7 milioane de lei. Pe lângă cele 24 de case și 19 anexe gospodărești distruse sau avariate, cu șase persoane sinistrate, precipitațiile abundente au afectat 305 kilometri de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile