Home » Social » Tații pot să stea o lună cu bebelușii

Tații pot să stea o lună cu bebelușii

Tații pot să intre și ei în concediu de creștere a copilului, cel puțin o lună. Conform Hotărârii de Guvern numărul 57 din 2012 (normativ aprobat după o prevedere europeană care reglementează egalitatea de șanse între bărbați și femei), fiecare părinte are obligația să petreacă cel puțin o lună de zile cu bebelușul. Astfel, dacă mama optează pentru intrarea în concediu de creștere a copilului până la vârsta de unul sau doi ani (sau trei ani pentru copilul cu handicap), o lună din concediu va reveni în sarcina tatălui.

În județul Vaslui, conform unei statistici oferite de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, de la începutul anului 2014 și până în prezent doar 15 tatici au depus documentația în acest sens.

Numărul de beneficiari pe judet ai inmdemnizatiei de creștere a copilului este de 1.885, dintre care 1.591 sunt femei, iar 294 barbați.

În ultima lună, au fost stimulate să se întoarcă la serviciu prin acordarea stimulentului de insertie în valoare de 500 lei 410 persoane, dintre care 244 femei și 166 barbați. (Andrei STESCU)

Tații pot să intre și ei în concediu de creștere a copilului, cel puțin o lună. Conform Hotărârii de Guvern numărul 57 din 2012 (normativ aprobat după o prevedere europeană care reglementează egalitatea de șanse între bărbați și femei), fiecare părinte are obligația să petreacă cel puțin o lună de zile cu bebelușul. Astfel, dacă mama optează pentru intrarea în concediu de creștere a copilului până la vârsta de unul sau doi ani (sau trei ani pentru copilul cu handicap), o lună din concediu va reveni în sarcina tatălui. În județul Vaslui, conform unei statistici oferite de Agenția Județeană pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile