Home / Sanatate / Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Vârstnicii și cardiacii, în spital din cauza căldurii

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme.

“Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Spre deosebire de anul trecut, situația nu este la fel de gravă, având în vedere că în prezent perioada de caniculă nu a fost prea mare. (Roxana NĂSTASĂ)

Temperaturile ridicate din ultimile zile au dus la creșterea numărului solicitărilor la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, cei mai afectați de temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au fost vârstnicii, care, având o patologie preexistentă, sunt predispuși la afecțiuni date de temperaturile extreme. "Numai în cursul zilei de luni am avut 143 de solicitări, mai multe decât într-o zi obișnuită. Au crescut solicitările la cazurile de accidente vasculare cerebrale la persoanele în vârstă, la patologia cardiacă și la lipotimii. În aceste cazuri, temperaturile ridicate reprezintă un factor favorizant", a declarat managerul SAJ Vaslui,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Proiectul Spitalului Municipal Vaslui în valoare de 84 milioane lei a intrat în procedura de selecție

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean ...

Județul nostru, controlat de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animală din cauza focarelor de pestă porcină africană

Județul Vaslui va fi verificat, ...

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: