Home » Sanatate » O soluție pentru vindecarea bolilor rare

O soluție pentru vindecarea bolilor rare

O asociație umanitară va organiza la Bârlad un concert de muzică populară. Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Spitalului de copii din oraș.

Pe 18 septembrie, la Casa de Cultură „George Tutoveanu”, începând cu ora 18, bârlădenii sunt așteptați să asculte voci minunate de pe întreg teritoriul românesc, printre care și cea a Mariei Ciobanu, în cadrul unui concert umanitar organizat de „Asociația Umanitară Radu a Bolilor Rare” din Bacău. Biletul costă 20 de lei, iar veniturile obținute din vânzări vor fi donate pentru dotarea secției de Pediatrie a Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”.

Asociația a luat ființă în urmă cu patru luni și are în spate o poveste tristă în care un copilaș de nici trei ani a plecat la ceruri, lăsând o durere imensă în sufletul mamei, Alice Chirica, dar și al bunicii lui, Silvia Dumitriu, care este din Bârlad.

Micuțul Radu Ștefan suferea de o boală rară, iar bunica Silvia, ca întreaga familie a copilului, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru ca nepoțelul ei să trăiască. A organizat cu puterile ei un concert caritabil în urma căruia s-au strâns fonduri pentru ca Răducu să beneficieze de un tratament costisitor care ar fi putut sa-l salveze.

Din păcate, după operație, Răducu s-a simțit mai rău și a murit chiar în preajma zilei sale de naștere, 12 decembrie. Părinții au trăit clipe greu de descris în cuvinte, însă Dumnezeu le-a făcut un dar acum șase luni – Alice Chirica este însărcinată. Vestea că va fi mamă din nou a mai atenuat durerea pierderii lui Răducu. Încă de când a aflat, Alice, bioinginer în Bacău, a hotărât să pună bazele unei asociații umanitare pentru bolile rare, care să poarte numele copilului pierdut.

Această asociație luptă pentru ajutorarea familiilor care au copii cu boli rare, oferindu-le suport financiar și consiliere pe probleme medicale. Asociația va colabora direct cu secția de Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman”, prin Magdalena Cozma și va oferi sprijin secției și copiilor cu boli rare.

„Am întreprins acest demers, de a înființa asociația, după o experiență personală tristă din care am învățat că trebuie să-i ajut pe cei aflați în suferință. Asociația <Radu> își propune să ajute copiii bolnavi de cancer și alte boli grave sau rare, să contribuie la pregătirea personalului medical pentru a face față exact după standardele UE în relația cu pacientul dar și pentru utilarea unor secții de pediatrie”, a declarat Alice Chirica, președinta Asociației Umanitare „Radu” pentru Boli Rare.

De asemenea, asociația va organiza anual la Bârlad un concert de muzică populară, acțiune în cadrul căreia se va înscrie și evenimentul de pe 18 septembrie.

„Este al treilea concert pe care-l organizez, bucurându-mă și acum de înțelegerea celor de la Casa de Cultură, de sprijinul acordat de unii proprietari de hoteluri, dar și de promptitudinea cu care artiștii populari din țară răspund solicitării mele de a cânta gratis pentru o cauză umanitară. Așa l-am ajutat pe Răducu – din păcate a fost prea târziu pentru el, așa l-am ajutat și pe Edi Cristea, un băiețel cu o boală rară care acum se simte bine. Mulțumesc Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad și solistului Silviu Covaci din Tecuci și tuturor celor care mă sprijină, și îmi doresc să fie din ce în ce mai mulți”, a declarat Silvia Dumitriu.

Alice Chirica a mai spus că aceasta este prima activitate de acest gen de la înființarea asociației și, în semn de mulțumire, Asociația „Radu” le va oferi un pelerinaj la o mănăstire din apropierea Bârladului.

Pentru ca acțiunea umanitară să-și atingă scopul, este nevoie ca bârlădenii să fie în număr cât mai mare prezenți la Casa de Cultură pe 18 septembrie, la un concert ce poate salva măcar o viață. (Mihaela NICULESCU)

O asociație umanitară va organiza la Bârlad un concert de muzică populară. Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Spitalului de copii din oraș. Pe 18 septembrie, la Casa de Cultură „George Tutoveanu”, începând cu ora 18, bârlădenii sunt așteptați să asculte voci minunate de pe întreg teritoriul românesc, printre care și cea a Mariei Ciobanu, în cadrul unui concert umanitar organizat de „Asociația Umanitară Radu a Bolilor Rare” din Bacău. Biletul costă 20 de lei, iar veniturile obținute din vânzări vor fi donate pentru dotarea secției de Pediatrie a Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”. Asociația a luat ființă&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile