Home » Sanatate » Focar de hepatită scăpat de sub control

Focar de hepatită scăpat de sub control

Focarul de hepatită tip A izbucnit în urmă cu aproape două luni în localitatea Păltiniș, comuna Băcești, nu a fost lichidat nici în momentul de față. La totalul de 46 de persoane depistate cu această boală, s-au adaugat alte trei persoane.

Măsurile luate de angajații Direcției de Sănătate Publică se rezumă la educația sanitară a locuitorilor și dezinfectarea fântânilor, proces în care sunt implicați și medicii de familie din zonele afectate. Imunizarea locuitorilor împotriva virusului a fost stopată, întrucât autoritățile au rămas fără vaccin, fiind epuizate fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția vaccinului antihepatic A. Conform reprezentanților DSP Vaslui, se vor relua vaccinările, însă nu se știe când.

“Când vom avea buget, vom achiziționa vaccinuri” se arată într-un răspuns al oficialilor DSP Vaslui.

Hepatita A, cunoscută și sub denumirea de boala mâinilor murdare, este o infecție a ficatului cauzată de un virus, care poate fi transmisă prin ingerarea alimentelor sau a apei contaminate. (G.V.)

Focarul de hepatită tip A izbucnit în urmă cu aproape două luni în localitatea Păltiniș, comuna Băcești, nu a fost lichidat nici în momentul de față. La totalul de 46 de persoane depistate cu această boală, s-au adaugat alte trei persoane. Măsurile luate de angajații Direcției de Sănătate Publică se rezumă la educația sanitară a locuitorilor și dezinfectarea fântânilor, proces în care sunt implicați și medicii de familie din zonele afectate. Imunizarea locuitorilor împotriva virusului a fost stopată, întrucât autoritățile au rămas fără vaccin, fiind epuizate fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru achiziția vaccinului antihepatic A. Conform reprezentanților DSP Vaslui,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile