Home » Social » Elevii vasluieni se vor jandarmi

Elevii vasluieni se vor jandarmi

În fiecare an, zeci de elevi vasluieni optează, la finele clasei a XII-a, pentru una din școlile de ofițeri și subofițeri jandarmi din țară. Așa se face că 25% din elevii școlilor de jandarmi sunt din județul Vaslui.

Ce fac aceștia însă după, nu știe nimeni. Pentru că la Vaslui nu sunt atâtea locuri libere pentru toți. Muți dintre ei, preferă să ajungă jandarmi în alte orașe mai bine dezvoltate, așa cum a făcut și Florin, care a luat drumul Bucureștiului după ce a terminat la Fălticeni, Vasluiul nefiind o opțiune, sau Alex, care a ajuns jandarm în Vâlcea. Sunt însă și mulți care vor să rămână pe meleagurile natale, având norocul de a-și găsi locul mult râvnit. Doar unii dintre ei, nu toți. Alții mai așteaptă.

Numai la sfârșitul acestui an, din 125 de locuri de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni din județul Suceava, nouă locuri au fost ocupate de vasluieni. Și nouă locuri numai la această școală.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui sunt de părere că faptul că mulți vasluieni se înscriu la școlile de subofițeri și ofițeri jandarmi din țară denotă că liceele din Vaslui au foarte multe valori. (Roxana NĂSTASĂ)

În fiecare an, zeci de elevi vasluieni optează, la finele clasei a XII-a, pentru una din școlile de ofițeri și subofițeri jandarmi din țară. Așa se face că 25% din elevii școlilor de jandarmi sunt din județul Vaslui. Ce fac aceștia însă după, nu știe nimeni. Pentru că la Vaslui nu sunt atâtea locuri libere pentru toți. Muți dintre ei, preferă să ajungă jandarmi în alte orașe mai bine dezvoltate, așa cum a făcut și Florin, care a luat drumul Bucureștiului după ce a terminat la Fălticeni, Vasluiul nefiind o opțiune, sau Alex, care a ajuns jandarm în Vâlcea. Sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile