Home / National / Ungaria va fi exclusă din „comunitatea statelor democratice”

Ungaria va fi exclusă din „comunitatea statelor democratice”

Comunitatea Democrațiilor, un grup din care face parte 106 state, a demarat luna trecută demersurile de excludere a Ungariei din Consiliul de guvernare, transmite revista Foreign Policy.

Recent, Ungaria a fost criticată dur de oficiali ai SUA pentru derapaje de la democrație. Subsecretarul de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland, a acuzat deriva antidemocratică din Ungaria și corupția din România. Mai mult, zece dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orban au fost trecuți pe lista neagră a persoanelor indezirabile pe pământ american.

Potrivit revistei Foreign Policy, excluderea Ungariei din Comunitatea Democrațiilor, deși este un gest simbolic, „va însemna o recunoaștere internațională a faptului că Ungaria nu mai este o democrație”.

Pe lângă faptul că drepturile cetățenilor au fost semnificativ îngrădite în Ungaria, țara s-a apropiat foarte mult de Rusia, stat asupra căruia Uniunea Europeană și SUA au aplicat o serie de sancțiuni economice ca răspuns la criza din Ucraina.  Pe plan intern, premierul Viktor Orban a rescris constituția, a intervenit în sistemul judiciar și a erodat libertatea mass-media și cea religioasă.

Comunitatea Democrațiilor, un grup de 106 state care au aderat în anul 2000 la Declarația de la Varșovia privind valorile democratice, s-a constituit din inițiativa secretarului de stat Madeleine Albright, ca răspuns la anomaliile antidemocratice care aveau și încă mai au loc în cadrul organismelor ONU.

Sursa: gandul.info

Comunitatea Democrațiilor, un grup din care face parte 106 state, a demarat luna trecută demersurile de excludere a Ungariei din Consiliul de guvernare, transmite revista Foreign Policy. Recent, Ungaria a fost criticată dur de oficiali ai SUA pentru derapaje de la democrație. Subsecretarul de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Victoria Nuland, a acuzat deriva antidemocratică din Ungaria și corupția din România. Mai mult, zece dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orban au fost trecuți pe lista neagră a persoanelor indezirabile pe pământ american. Potrivit revistei Foreign Policy, excluderea Ungariei din Comunitatea Democrațiilor, deși este un gest simbolic, „va însemna o recunoaștere…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de ...

Tinerii nu vor grațiere de urgență

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: