Home / Social / Festival de muzică populară la Ivești

Festival de muzică populară la Ivești

Pe 26 octombrie, va avea loc a treia ediție a festivalului-concurs județean pentru copii „Muguri de tezaur”. Acest eveniment se va desfășura la Căminul Cultural „Georgeta Ioan” din Comuna Ivești și este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui.

Festivalul are patru secțiuni și este organizat pe două categorii de vârstă: 6-10 ani și 11-16 ani.

La secțiunea individual–vocal sunt înscriși șase copii la categoria 6-10 ani, și 16 la categoria 11-16 ani. La individual–instrumental sunt 5 concurenți la 6-10 ani și 12 la 11-16 ani. Celelalte secțiuni, grupuri folclorice și orchestre de muzică populară s-au înscris 9 formații, respectiv o orchestră (Rapsozii Iveștiului).

„Anul acesta avem un număr mai mare de concurenți, iar față de anii anteriori ne bucură cel mai mult numărul copiilor instrumentiști. Acest fapt ne dă speranța că pe viitor vom avea și mai mulți instrumentiști pe scena muzicii populare din țara noastră”, ne-a declarat Maria Cornea, consultant artistic CJCPCT Vaslui.

Scopurile manifestării de duminică sunt de a identifica interpreți de muzică populară și de a stimula creațiile folclorice autentice. De asemenea se dorește conservarea și promovarea autenticității locale, respectiv a stilului metodic specific sudului Moldovei.

La acest festival se vor acorda premiilor I, II, III și trei mențiuni pentru fiecare categorie. (A.A.)

Pe 26 octombrie, va avea loc a treia ediție a festivalului-concurs județean pentru copii „Muguri de tezaur”. Acest eveniment se va desfășura la Căminul Cultural „Georgeta Ioan” din Comuna Ivești și este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui. Festivalul are patru secțiuni și este organizat pe două categorii de vârstă: 6-10 ani și 11-16 ani. La secțiunea individual–vocal sunt înscriși șase copii la categoria 6-10 ani, și 16 la categoria 11-16 ani. La individual–instrumental sunt 5 concurenți la 6-10 ani și 12 la 11-16 ani. Celelalte secțiuni, grupuri folclorice și orchestre de muzică populară…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: