Home » Invatamant » Profesoarele de la Șuletea s-au bătut pentru niște sarmale

Profesoarele de la Șuletea s-au bătut pentru niște sarmale

Cel care dezvăluie adevărul este soțul uneia dintre ele, în persoana primarului Ciprian Tamaș, care a analizat speța îndeaproape. Cu ocazia propriei anchete, primarul de Șuletea a aflat că soția sa dorea ca sarmalele servite de primărie sătenilor la Ziua Recoltei să nu fie cu frunză de varză, ci cu frunză de viță.

Simona MIHĂILĂ

Andrei ARSENE

În urma bătăii care și-au administrat-o reciproc în cancelaria școlii cele două cadre didactice din Șuletea (o învățătoare și o profesoară), ies la iveală detalii, dacă nu picante, cel puțin savuroase. În orice caz, cu serioase implicații culinare.

Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea, care este și soțul uneia dintre femei, respectiv al învățătoarei, a ținut să facă lumină în acest caz. În calitatea sa de partener de viață al uneia dintre părțile împricinate, primarul a avut avantajul unei anchete mult mai amănunțite, în urma căreia a scos de la soția sa marele secret. Bătaia a fost generată de o dilemă serioasă de a cărei rezolvare depindea succesul Zilei Recoltei organizată de Primăria Șuletea: dacă sarmalele oferite sătenilor să fie cu frunză de viță de vie sau cu frunză de varză.

„La o simplă analiză, stând de vorbă cu cele două cadre didactice, una dintre ele fiind soția mea, am aflat că lucrurile au stat altfel. A fost o contrazicere a celor două privind Ziua Recoltei, prilej cu care primăria Șuletea face 2.000-2.500 de sarmale. Cele două s-au contrazis, pentru că soția mea dorea sarmale din viță de vie, iar colega ei din frunză de varză”, a declarat Ciprian Tamaș pentru ziarul Est News.

Primarul de Șuletea a dorit să-și clarifice mai ales sieși această poveste, întrucât nu știa să existe vreo neînțelegere fianaciară între soția sa și profesoară, așa cum s-a scris în unele ziare locale. Mai mult de atât, până la a se croi reciproc, cele două erau prietene foarte bune, iar soții lor, de asemenea.

Primarul Tamaș este foarte convins că dușmanii politici sunt cei care au ascuns că motivul conflictului sunt sarmăluțele și care au dus intenționat în derizoriu cearta celor două, pentru a-l discredita: „Datele privind scandalul au fost date de mama unui copil lăsat repetent, dar a fost și o răzbunare politică”.

Ce-i drept, este foarte posibil ca imaginea primarului de Șuletea să nu fi avut de suferit atât de mult, acum, în plină campanie electorală, dacă s-ar fi spus din prima că nevasta lui nu s-a bătut cu prietena ei de la bani, ci de la sarmale.

Ca să ne convingem că între cele două era o mare prietenie, primarul ne-a sugerat să intrăm pe contul său de facebook, acolo unde adevărul nu poate fi ascuns: „Puteți verifica și pe facebook că noi suntem prieteni de familie, mergem împreună la munte, la mare”.

Conducerea școlii le-a sancționat pe cele două gospodine

În altă ordine de idei, după ancheta făcută de Consiliul de Administrație al școlii, cele două profesoare au fost sancționate cu avertisment, respectiv mustrare scrisă.

„Ambele cadre didactice se află la prima abatere disciplinară și, în consecință, s-au stabilit primele sancțiuni prevăzute de regulamentul școlar, altele în afară de cele pecuniare, care prevăd diminuarea salariului. Atât profesoara, cât și învățătoarea regretă incidentul, unul care putea fi evitat și care nu ar trebui să se întâmple într-o unitate de învățământ”, a declarat Iulian Codreanu, directorul școlii Șuletea.

Cel care dezvăluie adevărul este soțul uneia dintre ele, în persoana primarului Ciprian Tamaș, care a analizat speța îndeaproape. Cu ocazia propriei anchete, primarul de Șuletea a aflat că soția sa dorea ca sarmalele servite de primărie sătenilor la Ziua Recoltei să nu fie cu frunză de varză, ci cu frunză de viță. Simona MIHĂILĂ Andrei ARSENE În urma bătăii care și-au administrat-o reciproc în cancelaria școlii cele două cadre didactice din Șuletea (o învățătoare și o profesoară), ies la iveală detalii, dacă nu picante, cel puțin savuroase. În orice caz, cu serioase implicații culinare. Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea,…

Review Overview

User Rating: 2.55 ( 1 votes)

About Mihai Vasile