Home » Social » Bârladul, în doliu – Patronul restaurantului Noblesse a fost înmormântat

Bârladul, în doliu – Patronul restaurantului Noblesse a fost înmormântat

Sute de oameni și-au luat ieri rămas bun de la Mugurel Arhire, patronul restaurantului Noblesse din Bârlad, care a decedat chiar în ziua când a împlinit 36 de ani. Tot ieri a fost condus pe ultimul drum și băiatul care a murit pe trecerea de pietoni din zona URB, accidentat de un camion.

Roxana CUCU

Ziua de 4 noiembrie va rămâne în amintirea celor apropiați lui Mugurel Arhire ca fiind una de tristă amintire. Împietriți de durere, membrii familiei și prietenii nu au știut cum altfel să-și exprime durerea decât prin lacrimi și tăcere. O liniște mormântală a dominat atmosfera din incinta restaurantului, unde se afla depus trupul neînsuflețit. Afară, zeci de oameni aveau privirile țintuite în pământ, neîndrăznind să privească dovezile dispariției premature a lui Mugurel Arhire, care de data aceasta le mai zâmbea doar dintr-o fotografie lipită pe geamul unei mașini.

Până și natura a dat ieri semne de tristețe. Deși cerul era însorit, vântul parcă scotea un strigăt de durere, iar frunzele pomilor cădeau peste cei prezenți precum o ploaie de lacrimi. Numeroase figuri locale cunoscute, atât din mediul de faceri cât și din cel politic, au ținut să-și exprime regretele vizavi de moartea lui Mugurel Arhire, dar și aprecierile față de el prin depunerea de coroane și flori. O camionetă nu a fost suficient de încăpătoare pentru toate acestea. În momentul plecării către biserică, liniștea a fost întreruptă de vocile celor trei preoți prezenți, dar și de strigătul de durere al unei mame ce își chema fiul înapoi. În acel moment până și ochii celor mai dârzi bărbați au început să lăcrimeze. Lacrimi au vărsat și angajații restaurantului, aceștia luându-și discret la revedere de la cel care le-a dat șansa unui loc de muncă. Slujba de înmormântare a început la orele prânzului și a avut loc la Biserica Ovidenii, de unde mai apoi Mugurel Arhire a fost condus către Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad.

Aceeași zi, un alt destin frânt

Tristețe mare a fost și la înmormânarea lui Alexandru Fonea, tânărul de doar 21 de ani care a murit zilele trecute, în accidentul din zona IRB. Familia, zeci de prieteni și colegi i-au fost alături pe ultimul drum. Aceștia au purtat cu ei coroane, flori, lumânări dar și regrete și lacrimi, toate îndreptate către amintirea tânărului dispărut mult prea devreme. Cu toții s-au adunat în jurul lui și în jurul bisericii Sfântul Dumitru, cu gândul la el și la ce a însemnat pentru toți.

O clipă de neatenție i-a curmat viața și a făcut ca Alexandru să devină o amintire. Cu o viață simplă, fiind crescut de mic fără a simți căldura sufletească a părinților, acesta și-a creat un drum în viață, a devenit un om în toată firea, un coleg și un bun exemplu pentru toți. „A fost coleg de clasă cu mine la liceu. A fost un prieten și un coleg deosebit, un sportiv bun. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat”, ne-a spus unul dintre foștii colegi de liceu ai lui Alex. Cu o seară înainte de înmormântare, prieteni și colegi de-ai lui s-au anunțat reciproc pe o rețea de socializare și au mers în locul unde a avut loc tragicul accident. Acolo au aprins candele în amintirea tânărului și au încercat să-l ajute financiar pe fratele său geamăn, care s-a ocupat de înmormântare. Povestea de viață a lui Alexandru Fonea este una tristă, plină de greutăți încă de la naștere. Alexandru mai are încă trei frați, printre care unul geamăn. Cu toții au fost crescut în centre de plasament încă de mici, deoarece tatăl a decedat, iar mama nu i-a mai putut întreține, alegând drumul străinătății. Pe parcurs, i-a luat și pe copiii cei mari. Un apropiat al său ne-a spus că Alexandru ar fi trebuit să plece vara aceasta în Spania, acolo unde se află mama sa, însă a amânat pe motiv că mai are treburi de rezolvat.

Contul său de pe rețeaua de socializare a adunat numeroase mesaje de păreri de rău, dar și filmulețe și fotografii.

„Îmi pare rău de tinerețea lui, că viața lui a fost așa de scurtă, îmi pare rău pentru prietenii lui care au inima sfâșiată de durere dar trebuie să creadă că poate a ajuns într-un loc mai bun. Fiți tari, viața este abia la început pentru voi, trebuie să fiți pregătiți pentru orice vă oferă ea. Dumnezeu să-l odihnească în liniște”, a scris o prietenă.

Sute de oameni și-au luat ieri rămas bun de la Mugurel Arhire, patronul restaurantului Noblesse din Bârlad, care a decedat chiar în ziua când a împlinit 36 de ani. Tot ieri a fost condus pe ultimul drum și băiatul care a murit pe trecerea de pietoni din zona URB, accidentat de un camion. Roxana CUCU Ziua de 4 noiembrie va rămâne în amintirea celor apropiați lui Mugurel Arhire ca fiind una de tristă amintire. Împietriți de durere, membrii familiei și prietenii nu au știut cum altfel să-și exprime durerea decât prin lacrimi și tăcere. O liniște mormântală a dominat atmosfera…

Review Overview

User Rating: 0.55 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Mare patron un cioban de la Ghidigeni