Home » Invatamant » Timpul trece, manualele nu mai vin

Timpul trece, manualele nu mai vin

Deși ar fi trebuit să aibă manuale pe bănci încă din prima zi de școală, elevii claselor I și a II-a învață și acum de pe manuale vechi sau reeditate, ori de pe fișele pregătite de cadre didactice. Ministrul Educației a promis că va rezolva problema în a doua parte a lunii noiembrie, însă, deși timpul s-a scurs și a venit vremea când manualele trebuiau să fie pe băncile elevilor, nimeni nu știe nimic de ele.

Au trecut două luni de la începutul anului școlar și elevii de la clasele I și a II-a tot nu au manuale. Inițiativa introducerii manualelor a suferit numeroase amânări, cauzate de contestațiile depuse de editori pentru rezultatele licitațiilor. Deși se vorbea de o rezolvare a problemei în noiembrie, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Ministerul Educației Naționale încă nu a transmis la nivelul inspectoratelor școlare perioada în care acestea ar trebui să primească noile manuale.

„Nu știm nimic de manuale, nu am fost anunțați încă nimic legat de data la care vin. Când vom ști, vă vom comunica” a declarat Narcis Aprodu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.

Până la aparția manualelor în forma tipărită, elevii se pot folosi de varianta digitală a manualelor școlare, care a apărut în urmă cu aproximativ o lună. Acesta a fost creată pentru a oferi un sprijin în actul didactic, sprijin de care se pare că nu beneficiază prea mulți întrucât sunt foarte multe școli, mai ales în mediul rural care n-au internet, astfel că elevii nici nu știu cum arată aceste manuale. Sperăm totuși că măcar după ce se vor întoarce din vacanța de iarnă, elevii din clasele I și a II-a vor putea renunța la vechile manuale în favoarea celor noi. (Roxana NĂSTASĂ)

Deși ar fi trebuit să aibă manuale pe bănci încă din prima zi de școală, elevii claselor I și a II-a învață și acum de pe manuale vechi sau reeditate, ori de pe fișele pregătite de cadre didactice. Ministrul Educației a promis că va rezolva problema în a doua parte a lunii noiembrie, însă, deși timpul s-a scurs și a venit vremea când manualele trebuiau să fie pe băncile elevilor, nimeni nu știe nimic de ele. Au trecut două luni de la începutul anului școlar și elevii de la clasele I și a II-a tot nu au manuale. Inițiativa introducerii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile