Home » Social » Evenimente la Biblioteca Județeană de Ziua Culturii Naționale

Evenimente la Biblioteca Județeană de Ziua Culturii Naționale

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data de naștere a marelui poet român Mihai Eminescu. Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Nicoale Milescu Spătarul” Vaslui, în baza parteneriatelor pe care le are cu instituțiile școlare din județ, a pregătit o serie de activități. Scopul acestora este să marcheze această zi importantă, dar și să pună în evidență documentele pe care Biblioteca le deține.

Astfel, astăzi, la ora 12, în sala de activități de la parter a Bibliotecii, va avea loc o activitate „Eminescu și natura”, la care vor participa elevi de la Școala „Mihai Eminescu” din Vaslui. Mâine, la aceeași oră, elevi de la aceeași unitate de învățământ vor viziona un film „Eminescu, călătorie în absolut”, care, se regăsește în colecțiile multimedia ale Bibliotecii, iar joi, la ora 15, va avea loc un concurs de recitat poezii eminesciene, concurs la care vor participa elevii Cercului de Creație Literară de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonați de profesorul Adrian Gherghe.

De asemenea, la Bibliotecă vor fi organizate, zilele acestea, expoziții de carte, „Eminescu și marii săi prieteni” la Sala de împrumut la domiciliu pentru adulți și „ Eminescu, suflet de copil” la Sala de împrumut la domiciliu pentru copii.

Așadar, iubitorii poeziei eminesciene, și nu numai, sunt așteptați să ia parte și să se bucure de activitățile care marchează ,la Vaslui, Ziua Culturii Naționale. (Roxana NĂSTASĂ)

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data de naștere a marelui poet român Mihai Eminescu. Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Nicoale Milescu Spătarul” Vaslui, în baza parteneriatelor pe care le are cu instituțiile școlare din județ, a pregătit o serie de activități. Scopul acestora este să marcheze această zi importantă, dar și să pună în evidență documentele pe care Biblioteca le deține. Astfel, astăzi, la ora 12, în sala de activități de la parter a Bibliotecii, va avea loc o activitate „Eminescu și natura”, la care vor participa elevi de la Școala „Mihai Eminescu” din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile