Home » Administratie » Haos în circulație – Semafoarele din Bârlad au înghețat

Haos în circulație – Semafoarele din Bârlad au înghețat

De la Crăciun, semafoarele din Bârlad, cu foarte mici excepții, au fost scoase din funcțiune, motiv pentru care circulația rutieră, dar și cea a pietonilor, a fost serios afectată.

„Cauza care a provocat scoaterea acestora din funcțiune a fost vremea extremă care a afectat și orașul nostru. Vântul a solicitat foarte mult cablurile, fapt care a dus la producerea unor scurt-circuite, oprind astfel semafoarele. Au existat și momente în care, în unele intersecții, semafoarele au funcționat cu intermitență dar și intersecții în care cele două culori funcționau concomitent”, a declarat Ștefan Zodieru, reprezentantul firmei cu care Primăria Bârlad are contract pentru monitorizarea sistemului de semaforizare și a indicatoarelor rutiere.

Reprezentanții Primăriei spun că firma de mentenanță – SC Katel SRL din Piatra Neamț și-a trimis tehnicienii la Bârlad de îndată ce a fost informată despre problemele apărute în funcționarea semafoarelor, dar din cauza frigului și a vântului nu s-a putut interveni. Ieri, reprezentanții firmei de mentenanță urmau să vină la Bârlad din nou pentru a repune în funcțiune sistemul de semaforizare.

Efectele acestei întâmplări confirmă, o dată în plus, că civilizația se însușește greu și se uită repede. Regulile de circulație nu au mai contat pentru cei mai mulți șoferi, dar nici pentru unii pietoni. Trecerile de pietoni au fost mai mult de decor. Cel puțin această a fost impresia creată unor concitadini de-ai noștri.

Este foarte greu să circuli și mai ales să traversezi. Ieri seară am stat cinci minute ca să traversez în zona spitalului și am renunțat. Am mers mai departe crezând că la trecerea de pietoni de la Stadion va fi mai ușor. M-am înșelat. Nici un șofer nu oprea la trecerea de pietoni”, a declarat C.D., o femeie în vârstă.

Un alt bârlădean pensionar și-a manifestat la rândul său nemulțumirea față de disconfortul creat în circulație: „Pe gheața asta, să traversezi repede strada, astfel încât să nu te calce, e cam greu. Eu am un picior bolnav și pentru că a fost «sticlă» pe jos și nici nu au mers semafoarele, am stat trei zile în casă”.

Din fericire, nu s-au înregistrat accidente rutiere în această perioadă, care să aibă legătură cu întreruperea funcționării sistemului de semaforizare. (Mihaela NICULESCU)

De la Crăciun, semafoarele din Bârlad, cu foarte mici excepții, au fost scoase din funcțiune, motiv pentru care circulația rutieră, dar și cea a pietonilor, a fost serios afectată. „Cauza care a provocat scoaterea acestora din funcțiune a fost vremea extremă care a afectat și orașul nostru. Vântul a solicitat foarte mult cablurile, fapt care a dus la producerea unor scurt-circuite, oprind astfel semafoarele. Au existat și momente în care, în unele intersecții, semafoarele au funcționat cu intermitență dar și intersecții în care cele două culori funcționau concomitent”, a declarat Ștefan Zodieru, reprezentantul firmei cu care Primăria Bârlad are contract…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile