Home / Social / Hora Unirii, prea mică la Bârlad

Hora Unirii, prea mică la Bârlad

Spre deosebire de anii din urmă, prea puțini bârlădeni s-au prins în Hora Unirii, sâmbătă, 24 ianuarie, zi în care s-au împlinit 156 de ani de la Unirea Mică. Câteva zeci de participanți au fost prezenți la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața Cercului Militar Bârlad, unde a fost organizat un ceremonial militar și religios și s-au depus coroane de flori.
unionisti_unireActivitatea a fost organizată conform protocolului, printr-un ceremonial militar și religios, la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, operă a sculptorului bârlădean, profesor Dorin Filiche. Înainte de acest ceremonial, profesoara Oltea Rășcanu – Gramaticu a prezentat un material despre semnificația zilei de 24 Ianuarie 1859 și importanța Unirii Mici pentru desăvârșirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
După un scurt moment muzical susținut la chitară de elevul Dragoș Tufă, au fost depuse câteva coroane de flori la bustul domnitorului. Militari ai Garnizoanei Bârlad au încheiat ceremonialul printr-o defilare, după care, cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.
hora_unirii_barladPrintre personalitățile prezente la eveniment, s-au aflat reprezentanți ai unităților militare din Bârlad, ai Poliției, deputatul Adrian Solomon, viceprimarul Marin Bunea, câțiva consilieri locali, un grup de elevi, foarte puțini profesori, veterani de război și câțiva tineri unioniști bârlădeni, care au venit cu pancarte pro-Basarabia.
Încet, dar sigur, sentimentul de patriotism începe să se dilueze în rândul bârlădenilor. De la an la an, pe 24 Ianuarie, și chiar pe 20 martie, de ziua domnitorului Cuza, prezența publicului dornic să participe la evenimentele care marchează aceste evenimente este tot mai modestă. (Mihaela NICULESCU)

Spre deosebire de anii din urmă, prea puțini bârlădeni s-au prins în Hora Unirii, sâmbătă, 24 ianuarie, zi în care s-au împlinit 156 de ani de la Unirea Mică. Câteva zeci de participanți au fost prezenți la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din fața Cercului Militar Bârlad, unde a fost organizat un ceremonial militar și religios și s-au depus coroane de flori. Activitatea a fost organizată conform protocolului, printr-un ceremonial militar și religios, la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, operă a sculptorului bârlădean, profesor Dorin Filiche. Înainte de acest ceremonial, profesoara Oltea Rășcanu - Gramaticu a prezentat un material despre…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: