Home » Administratie » Bârladul va avea un nou Consiliu Local, iar viceprimarul Bunea va deveni primar

Bârladul va avea un nou Consiliu Local, iar viceprimarul Bunea va deveni primar

Sâmbătă, la Bârlad va fi format un nou Consiliu Local. Actualii consilieri vor fi nevoiți să renunțe la scaunele lor în favoarea altora mult mai tineri și, cine știe, mai bine intenționați. Totodată, viceprimarul Marin Bunea va fi uns primar, în locul lui Constantin Constantinescu.

Spre fericirea consilierii actuali și dezolarea viceprimarului Bunea, acest scenariu (de coșmar pentru unii și de vis pentru celălalt) va dura doar câteva ore, pentru că totul va fi doar un joc. Unul foarte serios, în care vor fi implicați 20 de elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.

Tinerii sunt parte a unui proiect de educație politică și civică intitulat “Joc de strategie: Politica locală”, derulat de Fundația Friedrich Ebert din Germania. Programul a fost implementat de această fundație în urmă cu 10 ani și, de atunci, se desfășoară cu succes în Germania, Croația sau Cehia. În România, jocul de strategie a fundației mai sus amintite a fost introdus în 2009, an din care, prin intermediul său, tineri din mai multe localități ale țării au deprins cunoștințe teoretice despre sistemul politic în care trăiesc.

Concret, elevii de la Colegiul “Codreanu” vor asista la ședința ordinară, de joi, a Consiliului Local Bârlad, timp în care vor avea ocazia de a observa cum se desfășoară o asemenea ședință.

A doua zi, împreună cu patru sau cinci consilieri (din toate formațiunile politice existente în CL Bârlad), vor aprofunda cunoștințele însușite, urmând ca sâmbătă, cei 20 de tineri împreună cu ceilalți participanți la proiect să simuleze o ședință de CL.

Tinerii vor lua locul consilierilor reali, vor citi ordinea de zi întocmită de ei înșiși, vor dezbate proiectele de hotărâre ale căror autori sunt tot ei, vor adresa întrebări și vor face interpelări “primarului” Marin Bunea.

Este posibil ca toată lumea să asiste la o ședință mult mai dinamică decât cele care au loc în real, dar vă vom pune la curent cu atmosfera acestui inedit eveniment, în editia de luni a ziarului nostru. Tot atunci, cititorii vor putea urmări imagini video pe www.estnews.ro. (Simona MIHĂILĂ)

Sâmbătă, la Bârlad va fi format un nou Consiliu Local. Actualii consilieri vor fi nevoiți să renunțe la scaunele lor în favoarea altora mult mai tineri și, cine știe, mai bine intenționați. Totodată, viceprimarul Marin Bunea va fi uns primar, în locul lui Constantin Constantinescu. Spre fericirea consilierii actuali și dezolarea viceprimarului Bunea, acest scenariu (de coșmar pentru unii și de vis pentru celălalt) va dura doar câteva ore, pentru că totul va fi doar un joc. Unul foarte serios, în care vor fi implicați 20 de elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. Tinerii sunt parte a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. mi ati dat palpitatii!