Home » Social » Mărțișoare cu suflet, din suflet, pentru suflet

Mărțișoare cu suflet, din suflet, pentru suflet

de Mihaela NICULESCU

Buburuze, flori, inimioare, fluturi, pisicuțe realizate inclusiv prin metoda Quilling, modele tradiționale sau stilizate. O mie de mărțișoare au fost scoase la vânzare pe holul Primăriei Bârlad. Creatorii sunt copii și adolescenți de la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Cu banii obținuți, vor merge la o pizza, vor socializa și vor simți că și pentru ei vine primăvara.
Mărțișoarele au o valoare aparte, mai ales dacă sunt confecționate manual. Atunci când sunt create și realizate de copii aflați în dificultate, ele devin și mai valoroase. Pe 26 și 27 februarie, reprezentanți ai Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 din Bârlad au scos la vânzare, din nou, cum o fac de ani de zile, mărțișoare confecționate de ei. În holul primăriei, în incinta Școlii nr. 8 „Iacov Antonovici” și a Liceului „Mihai Eminescu”, bârlădenii au putută achiziționeze mărțișoare de suflet, cum nu găsesc în magazine.
Timp de o lună, 55 de copii și adolescenți beneficiari ai serviciilor Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad, împreună cu personalul angajat, au lucrat la aceste mărțișoare.
„Ca în fiecare an, și anul acesta beneficiarii noștri au muncit cot la cot cu personalul și au realizat împreună mărțișoare unice, din materiale speciale, alese cu grijă. Ne-am propus să îmbogățim paleta de modele, studiind și ceea ce oferă piața, astfel ca produsele noastre să fie diferite. Ele oricum sunt diferite, pentru că sunt făcute de persoane speciale, pentru care primăvara nu le aduce neapărat bucurii”, a declarat Esmeralda Bâgu, șeful Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.
Printre cei care au venit cu mărțișoare în primărie a fost și Adrian Toma, un adolescent care beneficiază de sprijin într-unul din centrele Complexului de Servicii Comunitare.
„Mi-a făcut plăcere să fac parte dintre cei 55 de tineri care au realizat aceste mărțișoare, evident sub îndrumarea doamnelor de la Centru. Le doresc tuturor, în prag de primăvară, numai bucurii”, a spus Adrian Toma.
Cele 1.000 de mărțișoare au fost confecționate de beneficiarii celor cinci centre ale Complexului: Centrul pentru recuperare și reabilitare a copiilor, Centrul de îngrijire de zi, Centrul de asistență și sprijin pentru tinerii ce părăsesc centrele de plasament, Centrul maternal și Centrul de urgență pentru victimele violenței domestice.
„Banii pe care i-am obținut în fiecare an din vânzarea mărțișoarelor au fost împărțiți în mod egal pe fiecare centru, și vor fi folosiți de copiii și adolescenții din cadrul Complexului pentru activități recreative”, a mai spus Esmeralda Bâgu.

de Mihaela NICULESCU Buburuze, flori, inimioare, fluturi, pisicuțe realizate inclusiv prin metoda Quilling, modele tradiționale sau stilizate. O mie de mărțișoare au fost scoase la vânzare pe holul Primăriei Bârlad. Creatorii sunt copii și adolescenți de la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad. Cu banii obținuți, vor merge la o pizza, vor socializa și vor simți că și pentru ei vine primăvara. Mărțișoarele au o valoare aparte, mai ales dacă sunt confecționate manual. Atunci când sunt create și realizate de copii aflați în dificultate, ele devin și mai valoroase. Pe 26 și 27 februarie, reprezentanți ai Complexului de Servicii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile