Home / National / MAI: Doar o treime din banii publici sunt cheltuiți în mod transparent

MAI: Doar o treime din banii publici sunt cheltuiți în mod transparent

Doar o treime din banii publici cheltuiți anual de autoritățile centrale și locale sunt investiți în mod trasparent, în urma unor contracte atribuite prin Sistemului Electronic de Achiziții Publice, informează Mediafax.

“Acesta reprezintă un aspect extrem de sensibil pentru România, mai ales din perspectiva monitorizării atente a Uniunii Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV)”, se arată în documentul suspus dezbaterii publice.

Ultimele studii de specialitate au concluzionat că piața achizițiilor publice din România nu s-a dovedit a fi competitivă și transparentă, conform MAI.

În acest sens, potrivit Strategiei de Ordine Publică, “au fost cheltuite peste 10 miliarde euro anual pe contracte de achiziții publice atribuite prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții (SEAP), însă aceasta sumă nu reprezintă decât a treia parte din valoarea estimată a fi contractată anual de autoritățile publice centrale și locale pentru achiziții de bunuri, servicii sau lucrări prin alte mijloace decât cele electronice autentice”.

La capitolul “Corupție”, specialiștii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) menționează că membrii grupărilor de criminalitate organizată au un interes permanent pentru coruperea funcționarilor publici de la toate nivelurile.

Sursa: romanialibera.ro

Doar o treime din banii publici cheltuiți anual de autoritățile centrale și locale sunt investiți în mod trasparent, în urma unor contracte atribuite prin Sistemului Electronic de Achiziții Publice, informează Mediafax. "Acesta reprezintă un aspect extrem de sensibil pentru România, mai ales din perspectiva monitorizării atente a Uniunii Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV)", se arată în documentul suspus dezbaterii publice. Ultimele studii de specialitate au concluzionat că piața achizițiilor publice din România nu s-a dovedit a fi competitivă și transparentă, conform MAI. În acest sens, potrivit Strategiei de Ordine Publică, "au fost cheltuite peste 10 miliarde euro…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Apel către avocați pentru susținerea petiției privind păstrarea pensiei de serviciu a magistraților

  Vă invit, stimați confrați și consore, să ne ...

„Un cuplu ciudat”, pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”

Bârlădeni, pregătiți-vă pentru un nou spectacol al Teatrului „Victor ...

Ambulanță aflată în misiune, grav avariată la Bârlad, în urma unui accident

Accident rutier la Bârlad, în care a fost implicată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: