Home » Social » Pensionarii se împrumută pentru masa de Paște

Pensionarii se împrumută pentru masa de Paște

de Roxana NĂSTASĂ

Vârstnicii vasluieni trăiesc vremuri din ce în ce mai grele. Pentru că pensiile nu le ajung de la o lună la alta pentru mâncare, medicamente și celelalte cheltuieli, cei mai mulți ajung să se împrumute de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui. Mai ales acum, în perioada Paștelui, numărul persoanelor care au făcut împrumuturi a crescut considerabil.

Sute de vasluieni trec pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui pentru a face un împrumut. După o viață de muncă, bătrânii au ajuns la limita de jos a sărăciei. Cei mai mulți se împrumută pentru nevoi care nu suportă amânare, cum ar fi hrană, medicamente sau plata întreținerii. Acum, însă, cei mai mulți au făcut împrumuturi pentru a avea ce le trebuie pe masa de Paște.

Dacă în luna ianuarie s-au făcut împrumuturi în valoare de 377.900 de lei, în februarie suma acestora a crescut, ajungând la 536.750 lei, ca în martie, înainte de sărbătorile pascale, să se facă împrumuturi în valoare totală de 713.900 lei. De asemenea, potrivit reprezentanților CARP Vaslui, față de anul trecut, împrumuturile s-au triplat, numărul pensionarilor aflați în nevoi fiind din ce în ce mai mare, iar problemele cu debitorii fiind din ce în ce mai multe.

Asta pentru că, potrivit Noului Cod de Procedură Civilă nu se mai pot pune popriri pe pensii, ci acum, se face prin hotărâre judecătorească care durează foarte mult. În momentul de față, 50 de pensionari au popriri, după ce au împrumutat de la CARP Vaslui. În speranța remedierii problemei, reprezentanții instituției au înaintat ba chiar o petiție președintelui țării Klaus Iohannis pentru a reveni la legislația anterioară când popririle se făceau la pensii, putând să recupereze banii.

Cel mai mare împrumut făcut la CARP Valsui este de 6.000 de lei, iar cel mai mic poate fi și de 100 de lei.

de Roxana NĂSTASĂ Vârstnicii vasluieni trăiesc vremuri din ce în ce mai grele. Pentru că pensiile nu le ajung de la o lună la alta pentru mâncare, medicamente și celelalte cheltuieli, cei mai mulți ajung să se împrumute de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui. Mai ales acum, în perioada Paștelui, numărul persoanelor care au făcut împrumuturi a crescut considerabil. Sute de vasluieni trec pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui pentru a face un împrumut. După o viață de muncă, bătrânii au ajuns la limita de jos a sărăciei. Cei mai mulți se împrumută…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile