Home » Social » „În pas cu amintirile”

„În pas cu amintirile”

* Holul Primâriei Bârlad s-a transformat pentru câteva săptămâni într-o mică galerie de artă. Tablourile panotate pe simezele improvizate sunt cele mai noi lucrări de gravură realizate de artistul plastic Georgel Pascu.

Vineri, 23 aprilie, la ora 17, a avut loc lansarea expoziției intitulată „În pas cu amintirile”, a artistului Georgel Pascu, profesor la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad. Expoziția cuprinde 35 de lucrări de gravură, pe care au fost gravate tot atâtea poezii (gânduri) ale artistului.

„Lucrările pe care le-am oferit publicului în dar, chiar de ziua mea onomastică, zi în care se pare că s-a născut și marele poet William Shakespeare, sunt executate într-o tehnică mixtă – aqua forte, aqua tinta și mezzo tinta, lucrări pentru realizarea cărora am folosit acid azotic și clorură ferică. Rezultatul este acesta pe care îl vedeți. Am încadrat în lucrări și versuri proprii, abordând în acest fel grafica publicitară de carte.”, a declarat Georgel Pascu.

Expo Pascu 1Expoziția vorbește despre iubire, adolescență, frământări, amintiri, regrete.

„Avem de-a face cu o grafică de carte, care în cadența plasticii vine cu această noimă a cuvântului scris. Pascu cochetează cu poezia și este un iubitor al naturii, femeii, de fapt a eternului feminin. Reușește, ca de fiecare dată, să exalte sufletul în nuanțe sugestive, într-o coloristică vie, care să-i amintească de timpurile de altădată, în care se pare că se regăsește cel mai bine.”, a declarat dr. Laurențiu Chiriac, cel care a prezentat expoziția.

Georgel Pascu a surprins publicul propunându-i la final un moment poetic susținut de Irina Vrânceanu, actriță la Teatrul „V. I. Popa”. Aceasta a recitat câteva poezii ale artistului, din volumul scris de Georgel Pascu, care acum se tipărește. Cartea va fi prezentată publicului cu ocazia Zilelor Culturale ale Bârladului, din luna mai. (Mihaela NICULESCU)

* Holul Primâriei Bârlad s-a transformat pentru câteva săptămâni într-o mică galerie de artă. Tablourile panotate pe simezele improvizate sunt cele mai noi lucrări de gravură realizate de artistul plastic Georgel Pascu. Vineri, 23 aprilie, la ora 17, a avut loc lansarea expoziției intitulată „În pas cu amintirile”, a artistului Georgel Pascu, profesor la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad. Expoziția cuprinde 35 de lucrări de gravură, pe care au fost gravate tot atâtea poezii (gânduri) ale artistului. „Lucrările pe care le-am oferit publicului în dar, chiar de ziua mea onomastică, zi în care se pare că s-a născut și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: