Home / Social / Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

de Roxana NĂSTASĂ

Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei.
Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD.

„Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după 30 de minute am reușit să pornim inima. Pacientul a necesitat manevre de terapie intensivă la locul intervenției, am continuat în UPU, iar după stabilizare, s-a decis transferul la Iași. Nu știm cât a stat în apă, teoretic hipotermia îi protejează creierul, dar nu știm cât a stat fără să aibă oxigen”, a declarat medicul Gabriel Olaru.

Băiatul este internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Sf. Maria” din Iași.

de Roxana NĂSTASĂ Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei. Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD. „Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: