Home / Social / Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

de Roxana NĂSTASĂ

Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei.
Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD.

„Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după 30 de minute am reușit să pornim inima. Pacientul a necesitat manevre de terapie intensivă la locul intervenției, am continuat în UPU, iar după stabilizare, s-a decis transferul la Iași. Nu știm cât a stat în apă, teoretic hipotermia îi protejează creierul, dar nu știm cât a stat fără să aibă oxigen”, a declarat medicul Gabriel Olaru.

Băiatul este internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Sf. Maria” din Iași.

de Roxana NĂSTASĂ Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei. Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD. „Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: