Home » Social » Activitățile desfășurate de Ziua și Noaptea Muzeelor i-au scos din case pe vasluieni

Activitățile desfășurate de Ziua și Noaptea Muzeelor i-au scos din case pe vasluieni

de Roxana NĂSTASĂ

Vasluiul a îmbrăcat straie de sărbătoare medievală în acest weekend. Pentru că a fost Noaptea Muzeelor, prilej de deschidere largă a sufletului către cultură și artă, Muzeul Județean a oferit locuitorilor municipiului reședință de județ, diverse activități cultural-artistice.

Sute de vasluieni și-au lăsat treburile și au ieșit din case pentru a intra în poveștile cu iz medieval ce au poposit în urbea noastră în weekend. O paradă a unităților medievale „a aterizat” la noi, spre încântarea celor mici, dar și a adulților care au admirat costumele deosebite și nu numai.

Atelierele de luptă medievală, de tir cu arcul medieval, precum și cele de meșteșuguri medievale (fierărie, tâmplărie, olărit, gastronomie), din Piața Civică au stârnit interesul și curiozitatea tuturor, fiecare trecător punând întrebări dintre cele mai diverse și admirând „minunățiile” pe care nu le vezi zilnic. N-au lipsit spectacolele de muzică medievală și renascentistă, de dans, de teatru, expoziții, reconstituiri de bătălii și alte activități ce au făcut Vasluiul să prindă viață.

La final, toți s-au declarat mulțumiți, cu dorința și speranța că asemenea activități vor fi găzduite de orașul nostru mai des.

de Roxana NĂSTASĂ Vasluiul a îmbrăcat straie de sărbătoare medievală în acest weekend. Pentru că a fost Noaptea Muzeelor, prilej de deschidere largă a sufletului către cultură și artă, Muzeul Județean a oferit locuitorilor municipiului reședință de județ, diverse activități cultural-artistice. Sute de vasluieni și-au lăsat treburile și au ieșit din case pentru a intra în poveștile cu iz medieval ce au poposit în urbea noastră în weekend. O paradă a unităților medievale „a aterizat” la noi, spre încântarea celor mici, dar și a adulților care au admirat costumele deosebite și nu numai. Atelierele de luptă medievală, de tir cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile