Home » Invatamant » 653 de profesori, în lupta pentru titularizare

653 de profesori, în lupta pentru titularizare

de Roxana NĂSTASĂ

653 de profesori vasluieni au intrat în lupta pentru titlarizare, înscriindu-se la concursul din această vară.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a scos la concurs peste 2.000 de posturi vacante în învățământ, însă doar 155 titularizabile, mai puține ca anul trecut când au fost 191. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat alaltăieri și, conform reprezentanților ISJ Vaslui, 653 de cadre didactice și absolvenți și-au manifestat intenția de a participa la examen.
„S-a încheiat perioada de depunere a dosarelor. Ne așteptam să fie mai mulți înscriși, însă au fost depuse 653 de dosare”, ne-a declarat Dorina Nemțanu, inspector de personal la ISJ Vaslui.
Anul acesta, în județ au fost scoase la concurs 2.067 de posturi, din care 155 pe perioadă nedeterminată și 1.912 cu angajare pe perioadă determinată.  Cele mai multe posturi titularizabile sunt disponibile la învățători, educatoare și profesori de limbi moderne.
Pe 26 mai vor fi afișate listele candidaților înscriși și a graficului de susținere a probelor practice/orale și a inspecțiilor la clasă. Inspecțiile la clasă sunt programate pentru perioada 27 mai-26 iunie, urmând ca examenul scris de titularizare să aibă loc pe 15 iulie.

de Roxana NĂSTASĂ 653 de profesori vasluieni au intrat în lupta pentru titlarizare, înscriindu-se la concursul din această vară. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a scos la concurs peste 2.000 de posturi vacante în învățământ, însă doar 155 titularizabile, mai puține ca anul trecut când au fost 191. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat alaltăieri și, conform reprezentanților ISJ Vaslui, 653 de cadre didactice și absolvenți și-au manifestat intenția de a participa la examen. „S-a încheiat perioada de depunere a dosarelor. Ne așteptam să fie mai mulți înscriși, însă au fost depuse 653 de dosare”, ne-a declarat Dorina Nemțanu,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile