Home » Social » Noutăți la Teatrul VIP

Noutăți la Teatrul VIP

de Mihaela Niculescu

Pe 6 iunie iubitorii Thaliei vor putea viziona o nouă premieră a Teatrului Victor Ion Popa. Piesa, cu titlul original “Comedie neagră”, va fi montată de o tânără regizoare din Târgu Mureș. Crista Bilciu este al III-lea regizor după Cristian Gheorghe și Radu Ghilaș cu care colaborează teatrul bârlădean în ultimii 2 ani, pe lângă regizorul permanent Dorin Mihăilescu.

Premiera se va juca sub numele “Comedie pe întuneric” și va fi o provocare atât pentru actori cât și pentru spectatori. Textul scris de Peter Shafer este o comedie de situație care va prinde la public, actorii jucând pe lumină ca și cum s-ar afla pe întuneric. Distribuția cuprinde 7 actori: Sorin Gheorghe, Oana Pavalache, Marcel Anghel, Cristian Todică, Irina Grăjdeanu și Alex Sava și Cătălina Rusu.

Colaborarea teatrului Victor Ion Popa cu regizoarea Crista Bilciu este un câștig cu atât mai mult cu cât aceasta este și un dramaturg destul de bine cotat.

Crista Bilciu a terminat în 2011 Facultatea de regie Film și Televiziune în cadrul Universității Media din București și este regizor la “Teatrul de foc”. A regizat numeroase spectacole precum “Cântăreață cheală”, “Așteptându-l pe Godot”, “D-ale carnavalului”, “Conu Leonida față cu reacțiunea”.

Crista Bilciu a câștigat cu volumul “Poema desnuda” concursul de manuscrise a Uniunii Scriitorilor din România. Au urmat Premiul Național de Poezie “Mihai Eminescu” pentru anul 2011 și Premiul de debut “Mircea Ivănescu” pentru același an.

de Mihaela Niculescu Pe 6 iunie iubitorii Thaliei vor putea viziona o nouă premieră a Teatrului Victor Ion Popa. Piesa, cu titlul original “Comedie neagră”, va fi montată de o tânără regizoare din Târgu Mureș. Crista Bilciu este al III-lea regizor după Cristian Gheorghe și Radu Ghilaș cu care colaborează teatrul bârlădean în ultimii 2 ani, pe lângă regizorul permanent Dorin Mihăilescu. Premiera se va juca sub numele “Comedie pe întuneric” și va fi o provocare atât pentru actori cât și pentru spectatori. Textul scris de Peter Shafer este o comedie de situație care va prinde la public, actorii jucând…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: