Home » Sanatate » Un week-end cu de toate, la Urgențe

Un week-end cu de toate, la Urgențe

Week-end-ul prelungit a adus la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, sute de pacienți, atât din Bârlad cât și din localitățile limitrofe.

Ieșirea în natură a însemnat pentru o parte dintre aceste persoane și neplăceri. Medicii au intervenit în cazul a nouă pacienți înțepați de căpușe, șase din Bârlad și trei din mediul rural. Pacienților le-a fost administrat vaccin antitetanos și au fost lăsați să plece acasă. Doi bărbați, unul din Bârlad și altul din mediul rural, au fost mușcați de cal, cel mai probabil din cauza halenei alcoolice pe care o emanau. Pacienții au primit îngrijiri pentru rănile produse la antebrațe, după care au plecat acasă. Și câinii au făcut victime în aceste zile călduroase, astfel încât, în week-end-ul trecut s-au înregistrat opt pacienți mușcați de câini, șase din Bârlad și doi din mediul rural. Cei doi pacienți din Zorleni, rude, au intrat în contact cu un câine necunoscut, astfel încât a fost nevoie de vaccinare antirabică. Nu au rămas internați, dar se vor prezenta la spital pentru monitorizare.

Week-end-ul trecut a fost unul plin de incidente neplăcute și pentru trei persoane care s-au ales cu arsuri. Primul caz a fost cel al unui copil de doi ani din Iana, care, la internare, prezenta arsuri de gradele II și III la braț și subsuoară, de fapt o arsură mai veche suprainfectată. Copilul primește îngrijiri medicale la secția Pediatrie. Al doilea caz a fost cel al unei femei de 60 de ani, din Lălești (Puiești), care a venit la CPU cu arsuri de gradul III pe 10% din suprafața corpului. Tot în week-end-ul trecut, s-a prezentat la CPU și o femeie de 73 de ani din Tutova, cu arsuri de gradul II, pe ambele fese și în zona lombară. Ambii pacienți sunt internați in secția de chirurgie plastica.

Nu au lipsit din tabloul urgențelor de week-end nici intoxicațiile voluntare sau involuntare cu substanțe periculoase. Astfel, s-a intervenit în cazul unei femei de 51 de ani, din Bârlad, care a înghițit 15 tablete de somnifer. Femeia este cunoscută cu afecțiuni psihice. Starea ei este stabilă acum, fiind internată in secția Terapie Intensiva cu un prognostic bun. Fără intenție, un bărbat de 71 de ani, din mediul rural, a ingerat o substanță erbicidă. Cazul a fost rezolvat în ambulatoriu, nefiind necesară internarea. (Mihaela NICULESCU)

Week-end-ul prelungit a adus la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, sute de pacienți, atât din Bârlad cât și din localitățile limitrofe. Ieșirea în natură a însemnat pentru o parte dintre aceste persoane și neplăceri. Medicii au intervenit în cazul a nouă pacienți înțepați de căpușe, șase din Bârlad și trei din mediul rural. Pacienților le-a fost administrat vaccin antitetanos și au fost lăsați să plece acasă. Doi bărbați, unul din Bârlad și altul din mediul rural, au fost mușcați de cal, cel mai probabil din cauza halenei alcoolice pe care o emanau.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor