Home / Social / A mai suflat o lumânare din cel de-al doilea secol de viață

A mai suflat o lumânare din cel de-al doilea secol de viață

de Mihaela NICULESCU

Ursitoarele au fost darnice la botezul său, chiar dacă necazurile nu l-au ocolit în viață. Pe 14 iunie, Ștefan Malanca din Bârlad va împlini 102 ani, dar autoritățile s-au grăbit să-l sărbătorească. Ieri au fost la nea Fane, la căsuța sa din strada Avram Iancu, făcându-i o surpriză deosebită.

Primarul municipiului Bârlad, Marin Bunea, i-a oferit sărbătoritului un buchet de flori, o diplomă de onoare și un plic cu 500 de lei. I-au fost alături soția, o parte din copii și alte rude.
Mos Malanca  2„Nu știu exact dacă longevitatea lui Ștefan Malanca e o caracteristică genetică (mama sa trăind 93 de ani), dar cred că munca l-a ținut în viață. A muncit de când se știe. Nici acum nu s-ar da în lături, dar nu prea îl mai țin picioarele. Mama are 93 de ani și e mai în putere. Tatăl meu a avut o viață cumpătată. A băut rar, doar la petreceri, nu a fumat, a muncit, a crescut cinci copii, trei fete și doi băieți și a avut puterea să treacă peste greutăți. Și-a pierdut tatăl în război și chiar el a avut de suferit de pe urma războiului. Și totuși, destinul a fost darnic cu el”, ne-a declarat Vasile Malanca, unul dintre fiii sărbătoritului.
Ștefan Malanca a trecut razant pe lângă moarte, pe la 40 de ani, când a fost împușcat în braț și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală foarte dificilă. I-a fost înlocuită o arteră, de către prof. dr. Gheorghe Chipail, vestit chirurg ieșean.
„Lucrul cel mai important pe care l-am învățat de la tatăl meu este acela de a rămâne om. M-a învățat să fiu eu însumi și să nu mă cred altcineva, să-i las pe cei din jur să mă aprecieze cum consideră, după faptele mele”, ne-a mai spus fiul lui Ștefan Malanca.
La finalul acestei săptămâni îl vor sărbători și reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad. Este al treilea an când CARP îl felicită pe longevivul său membru, oferindu-i flori, tort și un ajutor bănesc nerambursabil. La mulți ani, Ștefan Malanca!

de Mihaela NICULESCU Ursitoarele au fost darnice la botezul său, chiar dacă necazurile nu l-au ocolit în viață. Pe 14 iunie, Ștefan Malanca din Bârlad va împlini 102 ani, dar autoritățile s-au grăbit să-l sărbătorească. Ieri au fost la nea Fane, la căsuța sa din strada Avram Iancu, făcându-i o surpriză deosebită. Primarul municipiului Bârlad, Marin Bunea, i-a oferit sărbătoritului un buchet de flori, o diplomă de onoare și un plic cu 500 de lei. I-au fost alături soția, o parte din copii și alte rude. „Nu știu exact dacă longevitatea lui Ștefan Malanca e o caracteristică genetică (mama sa…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: