Home / National / Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiș” Codul Penal

Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiș” Codul Penal

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiș” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru și premierului Victor Ponta și PSD.

“I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal – unii, pe furiș, vor să-l modifice – sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”, a declarat Gabriel Oprea în emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTV.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, să amâne cu o săptămână dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal și de Procedură Penală, în timp ce PNL a cerut amânarea lor pentru o lună, până la finalizarea sesiunii parlamentare.

Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22 de propuneri legislative, care urmează să fie trimise instituțiilor abilitate – ICCJ, CSM, Ministerul Justiției- pentru puncte de vedere și avize în termen de o săptămână.

Vicepreședintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD), a propus termenul de o săptămână pentru avizul asupra acestor proiecte, însă PNL a criticat propunerea, invocând o grabă “suspectă” de a fi adoptate aceste proiecte.

Reprezentanții CSM au solicitat un termen de două săptămâni, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare, arătând că acesta nu este un termen rezonabil.

La rândul său, președintele ICCJ, Livia Stanciu, a arătat că este vorba despre proiecte deosebit de importante și nu poate să spună un punct de vedere atât de rapid.

“Vorbim despre un pachet de proiecte care vizează modificări substanțiale cu privire la CP și CPP, ambele sunt legi organice și reprezintă fundamentul pe care își desfășoară activitatea justiția. Cred că, pentru a da o notă de maximă seriozitate pentru aceste proiecte, nu s-ar impune să purtăm azi discuții nici la modul general. Nu aveți un punct de vedere exprimat de către ICCJ. Nu cunoaștem punctele de vede ale celorlalți invitați: CSM, MJ. Este extrem de important ca fiecare din aceste instituții să ne exprimăm puncte de vedere și să cunoaștem punctele de vedere ale celorlalți. Având în vedere că este vorba de legi foarte importante, vă rog să amânați”, a spus Stanciu.

Senatorul PSD Șerban Nicolae, unul dintre inițiatorii proiectelor, a spus că nu trebuie amânate discuțiile, având în vedere că sunt proiecte care pun în acord deciziile Curții Constituționale.

“Nu e vorba de propuneri venite ieri sau alaltăieri în parlament. E vorba de propuneri de un an și jumătate. În privința deciziei CC de neconstituționalitate, se impune o modificare rapidă”, a spus Nicolae.

Printre cele 22 de proiecte de lege se află și cel a senatorului Șerban Nicolae, referitor la modificarea prevederilor privind arestul preventiv și la încătușare.

Sursa: mediafax.ro

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, amenință cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiș” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru și premierului Victor Ponta și PSD. "I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal - unii, pe furiș, vor să-l modifice - sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la ProTV. Comisia juridică a Camerei Deputaților a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: