Home » Sport » Noi antrenori la HC Vaslui!

Noi antrenori la HC Vaslui!

de Marian MOCANU

În urma demisiei lui Leonard Bibirig, HC Vaslui, noua echipă fanion a municipiului, are un nou cuplu de antrenori. Atât Sandu Iacob, cât și secundul acestuia, Alexandru Axinte, sunt antrenori cu renume, activând la diferite eșaloane ale echipelor naționale de handbal, Iacob fiind și singurul lector român din cadrul Federației Europene de Handbal.

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa care a antrenat HC Vaslui în primul sezon petecut în primul eșalon a Ligii Naționale de Handbal și-a prezentat demisia. Leonard Bibirig a plecat invocând motive personale, iar secundul acestuia dat fiind că i s-a terminat contractul. Sub conducerea lui Leonard Bibirig, HC Vaslui a terminat precedenta ediție pe locul nouă, ratând de puțin calificarea în Play-off.

În acest sezon al Ligii Naționale de Handbal, HC Vaslui va fi antrenată de Sandu Iacob, care-l va avea ca secund pe Alexandru Axinte. Acesta din urmă, în vârstă de 38 de ani, va fi în paralel și preparator fizic la echipa națională feminină de handbal tineret.

Sandu Iacob, în vârstă de 46 de ani, fost antrenor secund al naționalei masculine de handbal, este profesor universitar, conferențiar la Universitatea din Bacău și este singurul lector român care activează în federația Europeană de Handbal (EHF).

Prezentați de conducerea clubului, cei doi noi antrenori au avut doar cuvinte de laudă la adresa lotului vasluian și a condițiilor de pregătire.

„Este o provocare pentru mine. Le mulțumesc celor care mi-au oferit această șansă. Treaba noastră este să scoatem maximum de la fiecare din echipă, pentru ca la sfârșitul sezonului toată lumea să fie mulțumită, astfel încât să-și dorească să rămână alături de noi pe mai departe. Suntem pregătiți să facem treabă bună și suntem mândri de oportunitatea oferită”, a declarat Sandu Iacob, noul antrenor principal al HC Vaslui.

La rândul său, secundul Alexandru Axinte a declarat: “Venim cu o atitudine pozitivă, iar atât timp cât vom fi cu toții pozitivi în gândire, sunt convins că vom face treabă bună. E o provocare și pentru mine. Așa cum anul trecut am obținut titlul mondial la junioare, cu generația 1996-1997, cred că putem să ne punem mințile și inimile la muncă, pentru că acesta ne e rolul, să muncim cât mai mult, iar la final să fim cu toții cu zâmbetul pe buze pentru roadele obținute”.

Noua echipă tehnică a semnat pentru doi ani cu gruparea vasluiană, având drept obiectiv calificarea în play-off-ul Ligii Naționale de Handbal.

de Marian MOCANU În urma demisiei lui Leonard Bibirig, HC Vaslui, noua echipă fanion a municipiului, are un nou cuplu de antrenori. Atât Sandu Iacob, cât și secundul acestuia, Alexandru Axinte, sunt antrenori cu renume, activând la diferite eșaloane ale echipelor naționale de handbal, Iacob fiind și singurul lector român din cadrul Federației Europene de Handbal. La sfârșitul săptămânii trecute, echipa care a antrenat HC Vaslui în primul sezon petecut în primul eșalon a Ligii Naționale de Handbal și-a prezentat demisia. Leonard Bibirig a plecat invocând motive personale, iar secundul acestuia dat fiind că i s-a terminat contractul. Sub conducerea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile