Home » National » Premieră în România: ANAF cere insolvența asociațiilor de proprietari

Premieră în România: ANAF cere insolvența asociațiilor de proprietari

În premieră pentru sistemul fiscal din România, o Administrație Județeană a Finanțelor Publice a început să ceară insolvența asociațiilor de proprietari pentru a-și recupera creanțe ce provin din neplata impozitelor pe salarii și a contribuțiilor sociale. La Botoșani, Administrația Financiară a solicitat insolvența a șase asociații.

Șase Asociații de proprietari din Botoșani riscă astfel să intre în insolvență sau chiar în faliment, după ce Administrația Finanțelor Publice Locale a solicitat Tribunalului Botoșani intrarea acestora în insolvență,  potrivit portalului oficial al instanțelor de judecată. Primele procese cu Asociațiile de Proprietari au fost înregistrate pe 27 mai anul curent, când AJFP Botoșani a deschis patru dosare de insolvență.

O primă soluție

În unul din cazuri instanța s-a pronunțat deja în favoarea Asociației de Prorprietari. Decizia a fost însă atacată cu apel, ce urmează a fi judecat. Instanța „admite contestația debitoarei (Asociația de proprietari nr 55 Botoșani n.red). Respinge cererea formulată de către creditoare (DGRFP Iași-AJFP Botoșani n.red)”, se arată pe portalul instanțelor de judecată. Decizia Tribunalului datează din 30 iulie 2015, iar procesul, care are ca obiect deschiderea procedurii de intrare în insolvență la cererea creditorului, a fost înregistrat la începutul lunii iunie.

Din datele AJFP Botoșani, Asociația de Proprietari nr 55 din Botoșani a acumulat debite în valoare de 19.328 de lei reprezentând impozite pe salarii și contribuții sociale, la care se adaugă dobânzi și penalități în valoare de 24.354 lei.

Sursa: money.ro

În premieră pentru sistemul fiscal din România, o Administrație Județeană a Finanțelor Publice a început să ceară insolvența asociațiilor de proprietari pentru a-și recupera creanțe ce provin din neplata impozitelor pe salarii și a contribuțiilor sociale. La Botoșani, Administrația Financiară a solicitat insolvența a șase asociații. Șase Asociații de proprietari din Botoșani riscă astfel să intre în insolvență sau chiar în faliment, după ce Administrația Finanțelor Publice Locale a solicitat Tribunalului Botoșani intrarea acestora în insolvență,  potrivit portalului oficial al instanțelor de judecată. Primele procese cu Asociațiile de Proprietari au fost înregistrate pe 27 mai anul curent, când AJFP Botoșani…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: