Home » Social » Mâine începe cel mai așteptat eveniment cultural!

Mâine începe cel mai așteptat eveniment cultural!

de Roxana NĂSTASĂ

Mâine se dă startul celui mai așteptat eveniment cultural al acestui an din județ. Este vorba de Festivalul „Hora din Străbuni”, care va reuni, timp de cinci zile, pe scena Teatrului de Vară din Vaslui, ansambluri folcorice din nouă țări și din toate colțurile României.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de folclor “Hora din Străbuni” debutează mâine dând culoare orașului prin dans timp de cinci zile. Formații de dansatori din nouă țări vor urca pe scena Teatrului de Vară din Vaslui la cea mai grandioasă manifestare organizată în acest an de Consiliul Județean Vaslui prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui.
Assosciation Culturelle „Fen Bladi” din Algeria, “Alianza” din Mexic, Folk Dance Group of Mesimvria din Grecia, “Bychlewianka” din Polonia, “Kalinka” din Rusia sunt câteva din formațiile care vor face spectacol. Ansambluri din Republica Moldova și de peste tot din țară, inclusiv din Vaslui, nelipsitele anasambluri – Baladele Deltei, Trandafir de la Moldova, Rapsozii Iveștilor și altele vor dansa și ele pentru spectatori.
„Ediția 2015 a Festivalului Internațional Hora din Străbuni reprezintă un bun prilej de manifestare a dialogului intercultural și totodată promotor al dansului și cântecului popular românesc. Este un reper artistic deosebit pentru promovarea identității și a măiestriei populare, valori ce an de an, prin consolidare se vor menține vii printre genrațiile următoare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Pentru primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, Hora din Străbuni este „un eveniment născut din inima oamenilor care trăiesc pe aceste meleaguri și care și-au dorit ca generațiile ce vin să nu-și uite rădăcinile”.
Festivalul „Hora din Străbuni” se află la cea de-a patra ediție și este un eveniment așteptat în tot județul. Anul acesta nu va avea loc numai în Vaslui, ci și în Bârlad, Negrești, Pădureni și Hoceni. Intrarea la spectacole se face pe bază de bilete, prețul unui tichet fiind de cinci lei pe zi, iar al unui abonament de 20 de lei.

de Roxana NĂSTASĂ Mâine se dă startul celui mai așteptat eveniment cultural al acestui an din județ. Este vorba de Festivalul „Hora din Străbuni”, care va reuni, timp de cinci zile, pe scena Teatrului de Vară din Vaslui, ansambluri folcorice din nouă țări și din toate colțurile României. Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de folclor “Hora din Străbuni” debutează mâine dând culoare orașului prin dans timp de cinci zile. Formații de dansatori din nouă țări vor urca pe scena Teatrului de Vară din Vaslui la cea mai grandioasă manifestare organizată în acest an de Consiliul Județean Vaslui prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile