Home » Sanatate » Week-end-ul bătăilor la Bârlad!

Week-end-ul bătăilor la Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

De vineri, 14 august și până luni, 17 august, Spitalul Municipal Bârlad s-a confruntat cu un val de fără precedent de victime ale unor agresiuni: nu mai puțin de 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate în diverse scandaluri ce au degenerat în bătăi în toată regula.

Pentru medicii de la Compartimentul Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, week-end-ul care tocmai a trecut a fost ceva mai special. Și asta pentru că sfârșitul de săptămână a însumat nu mai puțin de 20 de persoane care au ajuns la spital după ce au căzut victime unor agresiuni. Marea majoritate a victimelor provin din comunele arondate Bârladului, dar s-au înregistrat și câteva din ”orașul rulmenților”.

”Sunt neobișnuit de multe cazuri de agresiuni pe care le-am înregistrat într-un timp foarte scurt. Vorbim de 20 de persoane care au fost implicate în diverse scandaluri petrecute exact pe perioada week-end-ului, adică de vineri, 14 august, ora 15, până luni, 17 august, la primele ore ale zilei. Cea mai mare parte dintre victime provin din localități din mediul rural, învecinate cu Bârladul: Iana, Avrămești (comuna Voinești), Dodești, Fălciu, Epureni, Zorleni, Perieni și Copăceana (comuna Fălciu). Dar sunt  și câteva persoane din Bârlad. Cât privește rănile pe care le-au suferit toate aceste 20 de persoane, putem spune că agresorii lor au lovit cam peste tot, de la cap până la picioare. În consecință, s-au constatat răni în zona feței, a capului, a toracelui, dar și la picioare”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad.

Doar în două cazuri victimele agresiunilor au necesitat internarea în spital. Cel mai grav este al unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din satul Avrămești, comuna Voinești. El a fost diagnosticat cu policontuzii, dar și cu o fractură costală (coasta nr. 9 a fost ruptă). Din această cauză, s-a impus internarea sa, el fiind și în momentul de față sub supravegherea medicilor de la Secția Chirurgie. Într-o altă situație, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Copăceana, comuna Fălciu, a fost adus la spitalul din Bârlad în noaptea de 16 august, la ora 0, fiind diagnosticat cu plagă înjunghiată latero-cervicală (înjunghiat în zona gâtului). El a fost imediat internat în Secția Chirurgie, unde a fost supus imediat unei intervenții de specialitate. Din fericire, cazul nu a fost chiar atât de grav și după o zi a fost externat, starea sa de sănătate fiind bună.

Cel puțin în ultimii doi – trei ani, acesta a fost week-end-ul în care medicii de la CPU Bârlad s-au confruntat cu numărul cel mai mare de astfel de cazuri. S-ar putea spune că week-end-ul trecut, a cam fost război în toată regula în această parte de județ.

 

de Răzvan CĂLIN De vineri, 14 august și până luni, 17 august, Spitalul Municipal Bârlad s-a confruntat cu un val de fără precedent de victime ale unor agresiuni: nu mai puțin de 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate în diverse scandaluri ce au degenerat în bătăi în toată regula. Pentru medicii de la Compartimentul Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, week-end-ul care tocmai a trecut a fost ceva mai special. Și asta pentru că sfârșitul de săptămână a însumat nu mai puțin de 20 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin