Home » Social » Bona hoață! (VIDEO)

Bona hoață! (VIDEO)

de Răzvan CĂLIN

O pereche de tineri căsătoriți din Bârlad a constatat cu stupoare că femeia pe care o angajaseră ca bonă pentru copilul lor obișnuia să le subtilizeze din casă diverse sume de bani, bijuterii și chiar haine. Oamenii au reușit să o dea în vileag pe bona hoață după ce au montat în casă mai multe camere de luat vederi. Ulterior, au sesizat Poliția Bârlad, care a organizat un flagrant, surprinzând-o pe bonă în plină acțiune.

Caz incredibil petrecut la Bârlad: o pereche de tineri căsătoriți din oraș au avut parte de șocul vieții lor în momentul în care au descoperit că femeia pe care o angajaseră bonă pentru copilul lor îi fura în mod sistematic. În decurs de câteva luni, bona acuzată de furt a reușit să îi ușureze de circa 5.000 de euro pe cei ce o angajaseră să aibă grijă de copilul lor.

Cei doi soți, care au dorit să-și păstreze anonimatul, ne-au povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat. Undeva aproape de sfârșitul lunii mai 2015, oamenii au decis să angajeze o bonă care să aibă grijă de fiul lor cel mic, în vârstă de un an și jumătate. Așa că, la recomandările unor cunoștințe, au apelat și s-au înțeles cu Cătălina Preda Gânceanu, o femeie în vârstă de 47 de ani. La început, totul părea normal, bona părea că se achită de sarcini așa cum trebui, iar oamenii erau mulțumiți. Numai că armonia a început să se risipească din momentul în care părinții și-au dat seama că le tot dispar diverse sume de bani din casă. Au constatat că și unele bijuterii sau haine au făcut „picioare”.

„Mai avem un fiu în vârstă de trei ani, dar noi am angajat-o pe doamna Gânceanu Preda să aibă grijă de cel mic. În plus, mai trebuie să presteze și alte activități de menaj prin casă, atât timp cât atenția nu-i era solicitată de copilul cel mic. Adică atunci când acesta dormea, spre exemplu, ea trebuia să mai dea cu o mătură sau alte activități de menaj. Pentru toate acestea o plăteam cu 800 de lei pe lună. Plus că dacă avea nevoie de ceva nu se punea problema, o ajutam imediat”, ne-a povestit tânăra mamă.

Din momentul în care atât ea, cât și soțul, au realizat că ceva e putred, cei doi soți au decis să monteze în casă mai multe camere de luat vederi, bine ascunse însă, astfel încât alți ochi să nu le depisteze. După care s-au pus pe așteptat. În scurt timp, așteptările lor au fost răsplătite și, spre stupoarea lor, au constatat de pe filmările înregistrate de camerele de supraveghere că bona era cea care le subtiliza periodic diverse sume de bani.

„La început nu prea ne-a venit să o bănuim pe ea, pentru că părea o doamnă foarte cumsecade. Dar când am văzut-o pe înregistrări ne-am data seama că nu este așa cum pare. Vreau să vă spun că timp de o săptămână ne-a furat bani din casă în fiecare zi, diverse sume: de la 100 de lei, până la chiar 500 de euro. Cum prindea portofelul meu sau al soțului că era lăsat undeva prin casă profita de un moment în care nu era nimeni acolo și sustrăgea bani. Nu-i lua pe toți, ci sustrăgea fie o bancnotă, fie două sau trei”, ne-a mai spus mama celor doi copii.

Bona prinsă în flagrant cu ajutorul Poliției Bârlad!

Oamenii au mai constatat că și brățara din aur a copilului lor cel mic a dispărut, iar când au întrebat-o pe bonă, aceasta a spus că nu are habar. Culmea, mama copiilor a sesizat la un moment dat că fiica bonei (o adolescentă în vârstă de 16 ani) era îmbrăcată cu haine de ale ei. Atunci au realizat că le lipsesc din casă și diverse articole de vestimentație, îndeosebi dintre cele ale stăpânei casei.

Indignați de toată povestea, tinerii au sesizat Poliția Bârlad și în cursul zilei de luni, 7 septembrie, a fost organizat un flagrant. Condusă la sediul poliției, femeia a negat totul, dar în momentul în care oamenii legii au descoperit în geanta ei banii pe care tocmai îi subtilizase din portofelul tatălui copiilor, nu a mai fost atât de vehementă. Mai ales că, în prealabil, oamenii legii au marcat banii pe care omul îi avea în portmoneu.

„La un moment dat, bona a încercat să inducă ideea că totul este o înscenare pusă la cale de noi. Dar domnii de la poliție i-au prezentat probele, inclusiv înregistrările video și din acel moment nu a mai zis nimic. A spus doar că ea a furat de două ori, dar că tocmai vroia să pună banii înapoi. Ceea ce e o minciună, bineînțeles. Noi am vrut să facem acest caz public pentru ca nu cumva să pățească și alți oameni ca noi”, ne-a mai spus tânăra mamă.

În momentul de față, bona suspectată de furt face obiectul unei anchete penale, iar din estimările soților pentru care a lucrat, prejudiciul pe care l-ar fi provocat este de circa 5.000 de euro. Vorbim doar de bani și brățara de aur a copilului, în afară de hainele pe care le-a subtilizat.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KEGh8PeOwk8&w=420&h=315]

About Razvan Calin

3 comments

  1. dida constantinescu

    tanti e din zorleni ,e o javra a lucrat pe la lume si mereu era suspecta de furtisaguri . bine ca nu a batut copii in grija ,asta e lucrul cel m ai importartant . cazare placuta in penitenciar

  2. pai cam da!
    daca banii is din furtul secolului cu carduri normal ca era!
    iar cum anumiti agenti au papat de acolo acu tre sa i apere de hoti!
    frumos
    elegant!

  3. Bine ca avea de unde fura 500 euro.