Home » Social » Topul Firmelor Vaslui 2014 – Ediție jubiliară

Topul Firmelor Vaslui 2014 – Ediție jubiliară

de Marian Mocanu

Astăzi va avea loc Topul Firmelor Vasluiene, unul dintre cele mai importante evenimente a mediului de afaceri vasluian. Evenimentul are o dublă semnificație: împlinirea a 150 ani de la înființarea Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură și 25 de ani de la reluarea activității acestor instituții. Cu această ocazie vor fi acordate mai multe medalii și plachete de excelență atât membrilor colegiului CCIA Vaslui cât și unor personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea mediului de afaceri și economiei vasluiene.

plachete medalii aniversare (2)În organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, azi va avea loc Topul Firmelor Vasluiene, eveniment cu ocazia căruia vor fi recompensați oamenii de afaceri cu rezultatele cele mai bune în anul financiar 2014. Deoarece în acest an se împlinesc 150 ani de la înființarea Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură și 25 de ani de la reluarea activității acestor instituții, vor fi înmânate medalii de merit și plachete de excelență membrilor colegiului CCIA Vaslui, cât și unor personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea mediului de afaceri și economiei vasluiene.

„Vom acorda medalii de merit membrilor și angajaților atât primului colegiu, cât și colegiului actual al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, în semn de recunoștință pentru munca depusă pentru dezvoltarea și promovarea mediului de afaceri vasluian. Acest an va fi ultimul în care vom mai acorda plachete de excelență unor personalități născute pe aceste plaiuri care și-au adus contribuția la dezvoltarea economică și socială a spațiului județean, național și european. Deasemenea, în semn de recunoaștere a muncii depuse, vom înmâna plachete de excelență oamenilor de afaceri care s-au situat în permanență, în ultimii ani, pe primele locuri ale Topului Firmelor. De anul viitor, vom organiza Gala Excelenței Vasluiene, care va avea rolul de a recunoaște meritele deosebite ale celor mai buni întreprinzători vasluieni”, a declarat Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă organizate ieri.

Vor primi plachete de excelență Eugenia Gaiță, profesoară la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Huși, pentru contribuția avută la dezvoltarea oenologiei pe aceste meleaguri, inspectoarea generală școlară Gabriela Plăcintă și Liceul „Mihail Kogălniceanu”, prima pentru proiectele depuse pentru dezvoltarea învățământului vasluian, iar i constantin si ovidiu copacinschi, conferinta camera comert (2)liceul, reprezentat de elevul Andrei Popa, medaliat cu bronz la Olimpiada internațională de informatică, pentru excelența de care dă dovadă în educația tinerei generații. Vor mai primi plachete aniversare diverse personalități a vieții culturale, sportive, sociale sau economice din județ. Printre cei a căror activitate va fi astfel omagiată se numără Vasile Negură, dirijor al corului Fantasia, chirurgul bârlădean conf. dr. Alexandru Grigorovici, Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, pentru felul în care reușește să managerieze cele două mari festivaluri vasluiene, cel de satiră și umor „Constantin Tănase” și „Hora din Străbuni”, Carol Tiron, reprezentantul companiei austriece Austria Juice România, unul din cei mai mari exportatori vasluieni, sportivul bârlădean Constantin „Titi” Aur, ca cel mai mare exponent al școlii auto românești, inginerul Adrian Tighici, pentru eforturile depuse de Gaz Est SA Vaslui pentru realizarea rețelelor de gaz în satele vasluiene, antreprenorii Dan Dobrovolschi și Vasile Munteanu, pentru investițiile realizate în ultimii ani în județul Vaslui, Răzvan Vulcănescu, secretar de stat în Ministerul sănătății, pentru contribuția avută în dezvoltarea sistemului de sănătate inclusiv în județul Vaslui și actrița Maria Buză, invitata specială a ediției din acest an a Topului Firmelor Vasluiene. Tot cu această ocazie, va fi lansat Catalogul Topul Firmelor Vaslui – 2014, publicație ce strânge în paginile sale toate firmele cu rezultate deosebite în activitate.

„Consider că, cu toții, oameni de afaceri, de cultură, oameni politici, personalități sportive, presa vasluiană, trebuie să facem totul pentru promovarea imaginii acestui județ. Lumea trebuie să înțeleagă ca Vaslui nu înseamnă doar bețivi, hoți și violatori și că avem foarte multe personalități care și-au pus în mod pozitiv amprenta asupra vieții în acest județ. Topul Firmelor este doar o modalitate de a recunoaște meritele oamenilor de afaceri care, chiar în condiții fiscale ostile și cu săracele resurse ale acestei zone, reușesc nu doar să supraviețuiască, dar și să-și dezvolte afacerile, ceea ce înseamnă practic locuri de muncă și condiții decente de trai pentru cei mai mulți dintre vasluieni. Trebuie menționat că, în afară plachetelor și medaliilor, celelalte premii se vor acorda în urma unui punctaj acordat pe niște criterii implementate la nivel național, iar jurizarea s-a făcut pe baza acestor criterii. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui nu a intervenit în jurizare, având doar dreptul, ca instituție ce organizează acest eveniment, să acorde 0,50 puncte oamenilor de afaceri care am considerat că au avut rezultate deosebite în anul 2014”, a mai adăugat președintele Ionel Constantin.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: