Home » Administratie » Hingherii au revenit pe străzile Bârladului!

Hingherii au revenit pe străzile Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

Până în momentul de față, au fost capturați 60 de câini comunitari.

Profitînd că gerul a început să se mai domolească și temperaturile externe înregistrate au fost ceva mai blânde, edilii bârlădeni au retrimis în teren echipele de hingheri într-o nouă încercare de a mai diminua măcar din numărul foarte mare de maidanezi ce împânzesc străzile orașului.

”Încercăm să periem zona străzii Vasile Pârvan, de unde am primit mai multe reclamații din partea unor cetățeni nemulțumiți de haitele de maidanezi care bântuie pe acolo. Abia acum am putut interveni pentru că până acum au fost tot felul de probleme. Ba ninsori și viscol, ba ger, ca să nu mai vorbim că tot anul trecut nu am putut face nimic din cauză că Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost blocată în instanță. Însă, odată ce vremea se mai domolește, vom acționa cât mai intens și, bineînțeles, respectând legislația în vigoare”, ne-a declarat Adrian Cărăbăț, directorul Grădinii Zoologice Bârlad, în subordinea căreia se află și Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân.

panou - adoptati maidanezi (1)În ultimele zile, hingherii au reușit să captureze 60 de câini comunitari. Conform legislației în vigoare, aceștia vor fi găzduiți în padocurile Primăriei Bârlad, unde vor deparazitați și microcipați. După care, cei care vor să-i revendice sau să-i adopte o pot face în termenul legal de 14 zile din momentul capturării. În cazul în care nu se vor arăta doritori, patrupedele vor fi eutanasiate.

Dincolo de controversele pe care le ridică această procedură, trebuie admis că realitatea cea mai dureroasă este că haitele de maidanezi au împânzit străzile orașului într-un asemenea hal încât i-au adus la exasperare pe localnici. Indiferent că te afli în cartierele de case sau în zona blocurilor, riști să dai nas în nas cu haite de câini comunitari. De foarte multe ori, patrupedele sunt extrem de agresive și asta se vede și din statisticile Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad care arată că aproape zilnic sunt înregistrate cazuri de oameni atacați și mușcați de câini.

de Răzvan CĂLIN Până în momentul de față, au fost capturați 60 de câini comunitari. Profitînd că gerul a început să se mai domolească și temperaturile externe înregistrate au fost ceva mai blânde, edilii bârlădeni au retrimis în teren echipele de hingheri într-o nouă încercare de a mai diminua măcar din numărul foarte mare de maidanezi ce împânzesc străzile orașului. ”Încercăm să periem zona străzii Vasile Pârvan, de unde am primit mai multe reclamații din partea unor cetățeni nemulțumiți de haitele de maidanezi care bântuie pe acolo. Abia acum am putut interveni pentru că până acum au fost tot felul…

Review Overview

User Rating: 3.7 ( 1 votes)

About Razvan Calin

20 comments

  1. Foarte bine , adunati maidanezii si dati drumu la eutanasierea acestora pe banda rulanta pana la eradicarea completa si castrati zoofilii din romania .

  2. Reclamanții astia care trăiesc la ghetouri si au figuri de tara civilizata mai bine s ar duce la munca, decât sa si aștepte ajutorul social sau alocațiile zecilor de purandei pe care i întreprind de plictiseala. Sunteți atât de inculți încât toate comentariile care au fost scrise de voi analfabeților sunt niște porcarii. Mai bine v ați interesa si ați vedea ca acest carabat plătește ca sa fie aduși cainii din alte orașe unde nu se fac eutanasieri. Inculților!

  3. Sa va bag m*uie la toti iubitorii de caini. Arse toate javrele in plm. Tie frica sa trimiti copilul la paine sau la gradinita singur. Marii iubitori de animale…mi-e scarba de voi cand va aud.

  4. lucica iti dau perfecta dreptate.iar tu razvan si daniel asa zisi iubitori de maidanezi puteiu sa i pupati sub coada cat vreti dar la voi acasa.luatii pe toti daca ii iubiti asa tare.eu sunt unul din cetatenii care nu vor sa traiasca alaturi de caini pe strazi.dar ce sa faca primaria cand acolo se asteapta doar spagi.doar 60 de javre????la miile de javre cate sunt pe strazi nu mai scapam noi de ei.hai…mai cu spor cu eutanasierea.

    • In societatea romaneasca exista intradevar niste fanatici psihopati schizofrenici si retardati pupatori in rect de caine maidanezi . Acesti oameni nu trebuie lasa-ti in libertate pentru ca sunt un pericol pentru societate si trebuie luati cu duba politiei si camasi de forta si dusi la psihiatrie .

  5. Ca sa reuseasca prinderea acestor caini hingherii ar trebui insotiti permanent de un echipaj de jandarmi sau politisti locali care stiu sa -si faca treaba pentru a nu mai fi agresati ,intimidati,injurati si opriti din actiune de asa zisi iubitori de animale.Este de neinteles cum acesti asa zisi iubitori de animale care impiedica hingherii sa aplice legea strangerii cainilor comunitari nu sunt sanctionati drasic.Timorati de acesti asa zisi iubitori ,neprotejati de autoritati , hingherii sunt nevoiti sub amenintari sa elibereze cainii prinsi.Ca la Barlad la nimeni…se aude si la Primarie?

    • Razvan,iubitorul de caini!

      Iar tu , Lucica, esti „asa-zis” proasta. Ti-as scrie mai multe dar tu ,oricum nu intelegi lumea in care traiesti. Se aude si la tine?

    • Bine gandit. Bravo! Daca as fi hingher si sa vina vreo baba din aia sclerozata sau un iubitor de animale si sa-mi zica sa eliberez javra,pai cred ca il bat cu cainele in cap. Asa e in tara asta,nu poate omul sa isi faca treaba ca sunt astia care nu pot sa isi vada de treaba lor. Mergi fratele meu pe strada si vezi de treaba ta. A venit hingherul sa iti ia cainele din casa?