Home » Administratie » Vasluienii nu participă la protestul de la București a crescătorilor de bovine

Vasluienii nu participă la protestul de la București a crescătorilor de bovine

de Marian Mocanu

Astăzi, la București, va avea loc un amplu protest al crescătorilor de bovine din toată țara, la care însă nu vor participa zootehniștii vasluieni, pentru că nu au fost anunțați!

Federația Națională a Crescătorilor de Bovine din România a anunțat, pentru astăzi, începând cu orele 11, o amplă manifestare de protest. La manifestația Fermierilor și Agricultorilor, așa cum a fost denumită, care va avea loc la București, sunt așteptați să ia parte mii de crescători de animale și agricultori.

„Crescătorii de bovine vasluieni nu vor participa, pentru simplu motiv că nu am fost anunțați. Probabil, acest protest se înscrie într-un calendar mai larg, la care vor participa pe rând, asociațiile din diverse zone ale țării”, ne-a declarat Vasile Cosma, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de bovine Vaslui.

Printre revendicările crescătorilor de bovine se numără: suspendarea, pentru un an, a Legii vânzării terenurilor către străini, amânarea de la plata impozitelor de către fermieri, fără penalizări, până la plata integrală a subvențiilor, eliminarea plății contribuției la CAS pentru fermierii cu normă de venit și calcularea impozitului datorat la CASS la nivelul normei de venit și nu la cel al salariului minim pe economie, desecretizarea cererilor de plată depuse la APIA pentru a putea fi vizualizat fiecare fermier și a se evita fraudele sau dublarea sumelor oferite de UE din bugetul național drept ajutoare cu caracter temporar acordat crescătorilor de animale.

About Tehno Redactor