Home » Social » Copil de un an și opt luni cu distrofie, în stare gravă la spital după ce a tras o oală cu apă opărită peste el

Copil de un an și opt luni cu distrofie, în stare gravă la spital după ce a tras o oală cu apă opărită peste el

Un copil în vârstă de un an și opt luni cu distrofie din Cozmești a ajuns în stare gravă la un spital din Iași, marți după-amiază, cu arsuri pe 25% din suprafața corpului, după ce a tras o oală cu apă opărită peste el într-un moment în care era nesupravegheat.

La un pas de tragedie într-o familie cu cinci copii din Cozmești. Un băiețel de un an și opt luni se juca nesupravegheat pe lângă o sobă din bucătărie când, la un moment dat, a tras peste el o oală cu apă opărită aflată pe plită. Alertată de strigătele fiului său, mama copilului a ajuns imediat în cameră, ulterior sunând la numărul de urgență 112 pentru a cere intervenția unei ambulanțe. Echipajul medical de terapie intensivă mobilă (TIM) ajuns la fața locului a solicitat sprijinul unui elicopter SMURD, care însă nu a mai fost trimis la caz.

„Minorul prezenta arsuri de gradele I și II pe 25% din suprafața corporală, respectiv pe spate și fese. Pe lângă acele arsuri, copilul a fost diagnosticat și cu distrofie de gradul II”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roșu.

Transportat într-o primă fază la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, băiețelul a fost transferat ulterior la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor